Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt van újra: 8 megapixeles, 16 GB-os Samsung csúcsmobil

Kütyük

Itt van újra: 8 megapixeles, 16 GB-os Samsung csúcsmobil

Az először a múlt hét elején felbukkant új Samsung csúcsmobil ezúttal egy New York-i rendezvényen került az érdeklődés középpontjába és persze a fényképezőgépek kereszttűzébe.

A dél-koreai gyártó fejlesztői ezúttal igen csak kitettek magukért. A Samsung i8510 Primera (G850) nevet kapott készülék egy szétcsúsztatható kialakítással rendelkező smartphone újdonság, melybe a Samsung gyakorlatilag minden új technológiát belezsúfolt.

Az S60 3rd Edition Feature Pack 2 (Symbian 9.3) operációs rendszerű masina hátlapjában immár nem egy 5, hanem egy 8 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép modult találunk, mely természetesen autofókuszos, azonban kár, hogy az optikai zoom illetve a xenon vaku kimaradt belőle. Utóbbi hiányában be kell érnünk egy dupla LED-segédfénnyel. A kamera egyébként arcfelismerő és mosolydetektáló funkciót, képstabilizátort, panoráma módot és geotagging-et is kapott. A videófelvevő maximum 120 képkocka/másodperc sebességre képes, QVGA (320×240 pixel) felbontás mellett, de ezenkívül a VGA/30 fps üzemmód sem hiányzik belőle.

Ugyancsak QVGA felbontású a TFT technológiájú, 2,8 colos képátlójú kijelző, mely 16 millió színárnyalat büszke tulajdonosa. A készülékbe 128 MB RAM került, no és persze 16 GB adattároló memória (lesz 8 GB-os verzió is), mely microSD memóriakártyával egészen 24 GB-ig bővíthető. A csukott helyzetben 106,5 milliméter hosszú, 53,9 milliméter széles és 17,2 milliméter vastag telefon GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA (7,2 Mbit/s) hálózatokban használható, ezenkívül pedig Wi-Fi-t és Bluetooth 2.0-át (A2DP) is kapunk a pénzünkért.

A Samsung i8510 Primera kapcsán említést érdemel még az integrált GPS-vevő, a sztereó FM rádió (RDS), a szabványos 3,5 milliméteres audio csatlakozó aljzat (5.1 hangzás), a dupla hangszóró, a DivX és DLNA kompatibilitás, illetve az 1.200 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor (280 óra készenlét). A várhatóan a jövő hónapban érkező Samsung újdonság kezdőára 180 ezer forint körül fog alakulni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés