Connect with us

technokrata

Teszt: LG HB620T digitális TV-tuneres kagylómobil

Kütyük

Teszt: LG HB620T digitális TV-tuneres kagylómobil

Az LG HB620T típusjelzésű készülék csak felénk olyan ritka, mint a fehér holló – a fejlett nyugat-európai országokban sokkalta gyakoribb. Következzék hát a telefon élőfotós bemutatója!

Az LG HB620T egyediségét az adja, hogy nem DVB-H, hanem DVB-T szabványú TV-vevő került bele, annak minden előnyével és hátrányával. A gyártó ezúttal azért döntött a DVB-T mellett, mert Nyugat-Európában ez a hagyományos digitális TV szabvány sokkalta elterjedtebb, mint a kifejezetten mobilokra optimalizált DVB-H, no és persze ingyenes is. Hátrányt jelent azonban a DVB-H-nál nagyobb fogyasztás, illetve, hogy a DVB-T transzponderek nem egyforma frekvenciákat használnak.

A TV-nézés megkezdéséhez elegendő szétnyitni a telefont, kihúzni a teleszkópos antennát, majd pedig megnyomni a kijelző alatt található dedikált TV-gombot. A készülék ezt követően elkezdi pásztázni a TV-csatornákat és a digitális rádióadásokat, mindenesetre kár, hogy hagyományos sztereó FM rádió nincs a telefonban. A TV funkció menüjében beállíthatjuk, hogy TV-zés közben kívánunk-e bejövő hívásokat, vagy üzeneteket fogadni – egy feltöltéssel maximum 2,5 órán keresztül nézhetjük a televíziós adásokat.

Egy TV-zésre kihegyezett telefontól egy átlagosnál nagyobb kijelzőt várna el az ember fia, ehhez képest az LG HB620T-be szerelt TFT LCD mindössze 2 colos képátlóval rendelkezik. A 320×240 pixeles felbontás mellé egyébként 262 ezer színárnyalat társul. A miniatűr külső kijelző elsősorban hívófél kijelzésre lett kitalálva, a mellette elhelyezett digitális fényképezőgép modul pedig 2 megapixeles felbontású, de vakut és autofókuszt sajnos nem kapott, a maximális videófelbontás pedig 320×240 pixel. A sorozatfelvevő 3, 6, illetve 9 darab felvételt képes készíteni, ugyancsak QVGA felbontásban.

Végül, de nem utolsó sorban szólnunk kell még a 100 MB belső memóriáról, a microSD bővíthetőségről (ehhez szét kell szedni a telefont), a villámgyors, akár 7,2 Mbit/s-os letöltési sebességre képes HSDPA adatátvitelről, a Bluetooth 2.0-áról, illetve az 1.000 férőhelyes telefonkönyvről. A 110 gramm tömegű LG HB620T csukott helyzetben 89 milliméter hosszú, 55 milliméter széles és 18 milliméter vastag, energiaellátásról pedig egy 1.000 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor gondoskodik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök

Kütyük

Vicces és hasznos kütyük

2021. február 3. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin