Connect with us

Hirdetés

technokrata

Évente 1.100 fát ment meg a Pannon

Kütyük

Évente 1.100 fát ment meg a Pannon

Mostantól a mobil szolgáltatónál keletkező teljes papírhulladék mennyiség újrahasznosul.

A Pannon nagy hangsúlyt helyez a környezet védelmére, a környezettudatosság kialakítására és annak gyakorlatban való alkalmazására saját szervezetén belül és azon kívül is. A környezet védelme jegyében a cég 2008. júniusától gondoskodik a mindennapi munkavégzés során keletkező, éves szinten 65 tonnát kitevő papírhulladék teljes mennyiségének újrahasznosításáról. Ezzel a Pannon jóvoltából évente 1.100 fa menekül meg a kivágástól.

Míg korábban a Pannon a keletkező papírhulladéknak csupán mintegy 15 százalékát adta le újrahasznosítási célokra, a mostani lépéssel a fennmaradó, ezt megelőzően égetéssel megsemmisített mennyiség is bekerül az újrahasznosítási körforgásba. Az 1.200 főt foglalkoztató mobil szolgáltató 2007-től fokozatosan tért át az újrahasznosított papírok, valamint a környezetbarát nejlon- és papírzacskók használatára, emellett a papírmentes iroda megvalósítására irányuló törekvés jegyében a cég igyekszik csökkenteni a felhasznált papír mennyiségét is. A Pannon környezettel kapcsolatos komplex rendszerszemléletét tükröző lépések a Törökbálinton épülő új irodaházba való költözéssel teljesednek majd ki, ahol nemzetközi szinten is úttörő környezetvédelmi megoldások valósulnak meg.

Az újrahasznosítással a Pannon nem csupán a fákat kíméli: a cég ily módon éves szinten 266.000 kWh elektromos energiát és több, mint 1.700 hektoliter vizet takarít majd meg, valamint hozzájárul ahhoz, hogy mintegy 1.700 köbméterrel kevesebb szemét kerüljön a lerakókba.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés