Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ördögi: 5 megapixeles LG Viewty vörösben

Kütyük

Ördögi: 5 megapixeles LG Viewty vörösben

Az LG bemutatta a tavaly bejelentett Viewty mobiltelefon legújabb változatát.

Az LG tavaly ősszel leplezte le az 5 megapixeles kamerával felvértezett Viewty-t, melynek első verziója hűvös eleganciát sugárzó fekete színt kapott. Ezt követően a Távol-Keleten idén március közepén debütált az elsősorban hölgyeknek szánt rózsaszín verzió, most pedig itt az LG Viewty Hot Red, mely értelemszerűen vörös színben pompázik. Egyelőre sajnos nem tudni, hogy hazánkban mikortól lesz kapható ez az új Viewty.

Az idén Mobil Világ Kongresszus díjra is jelölt (végül a Sony Ericsson W910i nyert) LG Viewty a hazai mobil operátorok közül a T-Mobile-nál jelenleg 69.990 forintos előfizetéses áron kapható (akár Talmácsi limitált szériás kivitelben is), a Vodafone pedig előfizetéses, illetve pre-paid konstrukcióban 66.990, illetve 89.970 forintos áron forgalmazza a készüléket. A telefonból egyébként az LG a megjelenését követő első 50 napban világszerte több mint 550 ezer darabot adott el.

Az LG KU990 leginkább a közelmúltban debütált első Prada mobiltelefonhoz, az LG KE850-hez hasonlítható, azonban lényeges eltérés, hogy az újdonság szolgáltatási köre jelentősen szélesebb. Ahogy azt már megszokhattuk, az iPhone designt kapott telefonról ezúttal is hiányzik a hagyományos billentyűzet. A nagyméretű kijelző alatt csak néhány fontosabb kezelőszerv található, az adatbevitelről pedig az LCD érintésérzékeny funkciója gondoskodik.

A TFT technológiájú display 3 colos képátlón 400×240 képpontot, illetve 262 ezer színárnyalatot képes felvonultatni. A hátfalba integrált digitális fényképezőgép modult azonban alaposan átdolgozták, lévén, hogy a KE850-es 2 megapixeles kamerája átadta a helyét egy vadonatúj, nem kevesebb mint 5 megapixeles felbontású fényképezőgépnek.

A maximális videófelbontás egyébként 640×480 pixel, 30 képkocka/másodperces sebesség mellett, ezenkívül pedig 120 fps sebességű QVGA videókat is készíthetünk a telefonnal. A kamera optikája Schneider-Kreuznach gyártmányú, a fényérzékenység akár ISO800-ig is növelhető. Érdekesség, hogy ezúttal nem csak autofókuszt kapunk, hanem akár manuálisan is állíthatjuk a fókuszt. Újdonság továbbá a képminőség-javításra használt XD Engine, mely a gyártó televíziós készülékeiből lehet ismerős.

A belső memória kapacitása 130 MB, az oldalsó bővítőslotba pedig maximum 2 GB-os, microSD (TransFlash) szabványú miniatűr memóriakártyákat lehet begyömöszölni. Az LG KU990 kapcsán említést érdemel még a Bluetooth 2.0 (A2DP) kompatibilitás, az UMTS és HSDPA adatátvitel, a fejlett MP3 zenelejátszó funkció, illetve a sztereó FM rádió. A 103,5×54,4×14,8 milliméter méretű LG KU990 mindössze 112 gramm tömegű. A telefon egyébként hivatalosan is megkapta a ˝DivX Certified˝ minősítést. Emlékezetes, hogy a világon elsőként a Samsung kétarcú F500-as készüléke kapott ilyen minősítést.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés