Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Mio GPS navigációk: hogyan tovább, avagy élet az iGO után

Kütyük

Új Mio GPS navigációk: hogyan tovább, avagy élet az iGO után

A Mio közeljövőt illető tervei…

Mint ismeretes, a nagy sikerű iGO szoftvert fejlesztő Nav N Go és a GPS navigátor piac meghatározó szereplőjeként jegyzett Mio útjai nemrégiben szétváltak. A Mio ennek kapcsán egy szűkkörű sajtóbeszélgetésen vázolta fel, hogy körülbelül mi várható az iGO utáni időszakban.

A Mio munkatársai elmondták, hogy a Navman alapokra építkező új Miomap 2008 szoftver mind Nyugat-, mind Kelet-Európában a korábbiaknál kiválóbb lefedettséget biztosít, Magyarországon pedig természetesen továbbra is 100 százalékos a lefedettség. A Mio legújabb szolgáltatása, hogy az új Moov terméksorozat tagjaihoz minimum kétszeri, ingyenes térképfrissítés jár májustól, az első egy év során. Az első év letelte utáni időszakban is jár majd térképfrissítés, ennek árazása azonban egyelőre nem eldöntött. Azok a felhasználók, akik jelenleg iGO-alapú Mio készüléket használnak, a jövőbeli térképfrissítésekkel egy időben elbukják az iGO szoftvert, vagyis a frissítést követően már ezek a jelenlegi Mio modellek is Miomap 2008-at fognak tartalmazni.

Az új szoftverrel nemcsak a GPS-en éppen látható érdekes pontok (PoI) között tudunk keresni, de érdeklődési körökre is kibővíthető a szolgáltatás. Ha tehát egy város főterén találjuk magunkat, elég csak keresni és a város minden látnivalóját, érdekességét felfedezhetjük. A fonetikus billentyűzettel nincs szükség kivételes helyesírási készségekre vagy a papíralapú térképen való keresésre. Az új alkalmazás képes felismerni a helyesírási hibákat, így azonnal felajánlja a lehetséges helyszíneket.

Az új Mio Moov sorozat felhasználói felülete sokak számára ismerős lehet. A Google megjelenéséhez hasonló alkalmazás egyszerűvé teszi a keresést, és akár egy gyerek is használhatja. Az egyszerűsített címkereséssel már az első lépésben kiválaszthatjuk a várost (az eddigi országok helyett). Ráadásul a címkeresés mellett lehetőség van a városközpontokra, kereszteződésekre, irányítószám, vagy koordináták alapján való szűrésre is.

A Navpix egy olyan új szolgáltatás, amelynek segítségével a felhasználó képek alapján kereshet. A fotók az internetről (Flickr) tölthetők le ingyenesen, és a fényképre kattintva a Mio Moov GPS-e már meg is rajzolja az útvonalat. A többnyelvű térképen minden ország, város helyi neve is elérhető, így egyszerűen navigálhat bárki egy olyan országban, melynek a nyelve még csak nem is ismerős számára.

Az internet-alapú i-Appliance alkalmazással egyszerű a helyi keresés, könnyen megtalálhatjuk a legközelebbi PoI-t. Az új Miomap térképek a közép-kelet-európai régió legnagyobb részén helyi nyelven is elérhetőek. Magyarországon a Miomap 2008 természetesen magyar nyelven érhető el, de a hangnavigáció akár angolul is használható. 3D épületek egyelőre nincsenek a szoftverben, de az év végére várhatóan már lesznek.

A fentiek mellett az új Mio Moov készülékekben megtalálható a SiRF Instant Fix II (melynek kezdeti beállása akár 5 másodperces alatt is megtörténhet), illetve a Bluetooth csatlakozási lehetőség is. Mint azt megtudtuk, az új Moov termékekben a költséghatékonyság jegyében egészen addig nem lesz TMC támogatás, amíg hazánkban el nem indul a kereskedelmi TMC szolgáltatás. A gyártó a közeljövőben egyébként a Moov 200, Moov 330 és Moov 360-as modelleket kívánja bevezetni a hazai piacon – a legolcsóbb 40 ezer forintba, a legdrágább pedig mintegy 70 ezer forintba fog kerülni. Tárt karokkal várjuk az első tesztkészülékeket!



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés