Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sony Ericsson: milyen a vízen teniszezni?

Kütyük

Sony Ericsson: milyen a vízen teniszezni?

Game, szett, placcs – Serena Williams és Rafael Nadal a vízen járnak.

A Sony Ericsson Open (Miami, Florida) beharangozásaként lezajlott a világ első vízen rendezett teniszmérkőzése. A világ legjobbjai közül ketten, Serena Williams és Rafael Nadal egy számukra készített pályán játszottak. Szokatlan terepen próbáltak szerencsét, ami persze közelebb van az illúzióhoz, mint egy modern tenisz kupához.

A forradalmi mérkőzésre a Gansevoort South Hotel tetején került sor. A vízi teniszpályát a luxus szálloda 2.000 négyzetméteres, a Miami´s South Beach-re néző tetőteraszának 33 méteres medencéjében alakították ki. A pályát hét nap alatt építette fel egy specialista csapat. Először méretre vágott akril lemezekből és az azokat tartó akril csövekből dobogókat szerkesztettek, majd a medencét feltöltötték, végül felszerelték a hálót és a Sony Ericcson labdaszedői is elfoglalták a helyüket.

A Sony Ericsson Open a világ ötödik legnagyobb kupája és az egyetlen tizenkét napos esemény az ATP és a Sony Ericsson World Tour versenynaptárában. A versenyen, mely március 26-ától április 6-áig tart, a világ legjobb férfi és női teniszezői vesznek részt.

˝Egyszer az életben arra lehetőség, hogy vízen játsszon az ember. Nagyszerű érzés részt venni valamiben, amit még senki más nem csinált a világon˝ – nyilatkozta Serena Williams a Sony Ericcson Open címvédője. ˝Rafa ellen játszani új kihívás volt, de a pálya segített kiegyenlíteni az esélyeket – különösen, hogy a mélyebb térfelet választotta magának!˝.

Rafael Nadal így nyilatkozott: ˝Mindenféle pályán szeretek játszani, de ez most más volt, és még különlegesebb, hogy Serena ellen játszhattam. Most teniszeztem először vízen, de a környezetet is nagyon bírtam, a pálya az óceánra nézett, én pedig imádom a tengert˝.

Dee Dutt a Sony Ericsson Mobile Communications alelnöke és marketing igazgatója hozzátette: ˝Volt pár dolog, amit elsőként csináltunk a világon: éjszakai tenisz a tavalyi Sony Ericcson Openen, tenisz focipályán a Real Madrid stadionjában a Sony Ericsson Championshipen és most a vízi tenisz. Reméljük, hogy ez a bámulatos mérkőzés kellő izgalmat keltett világszerte a Sony Ericsson Open előtt˝.

A Sony Ericsson célja, hogy különleges sport látványosságot hozzon létre, ami szórakozást, innovációt és varázslatot hoz a teniszbe. A Sony Ericsson arra törekszik, hogy élményészerűbbé tegye a sportot a rajongók számára, és a Sony Ericsson Openen új közönséghez juttassa el a játék izgalmát.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés