Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha már a Nokia 8800 Arte is túl hétköznapi…

Kütyük

Ha már a Nokia 8800 Arte is túl hétköznapi…

A Nokia legújabb luxustelefonját ismét sikerült egy kicsit tovább nemesíteni.

Emlékezetes, hogy a finnek november közepén mutatták be legfrissebb luxus kategóriás mobiltelefonjukat, a korábbi 8-as sorozatú modellek méltó folytatásának tekinthető Nokia 8800 Arte-t. Ez az 1.000 eurós, vagyis mintegy 260 ezer forintba kerülő készülék már önmagában véve is elég exkluzív megjelenésű, de a Goldstriker nevezetű brit cég tovább növelte a telefon értékét. Hogy milyen módon? Nos egyszerűen úgy, hogy platina, illetve arany bevonattal látta el a mobilt. A Nokia 8800 Arte Platinum Edition-ből mindössze 250 darab készül, és átszámítva 355 ezer forintba kerül, az 500 példányos Nokia 8800 Arte 24ct Gold Edition sorozat példányai pedig átszámítva mintegy 305 ezer forintos áron kaphatóak.

Nokia 8800 Arte
A nem kevesebb mint 150 gramm tömegű, szétcsúsztatható kialakítású Nokia 8800 Arte csukott állapotban 109 milliméter hosszú, 45,6 milliméter széles és 14,6 milliméter vastag. A vizuális megjelenítésről ezúttal egy a Nokia 7900 Prism-éhez hasonló, OLED technológiájú kijelző gondoskodik, mely elsősorban QVGA (320×240 pixel) felbontásáról, illetve 16 millió színárnyalatáról ismerszik meg.

Fontos előrelépés, hogy a hátfalba szerelt digitális fényképezőgép modul révén immár akár 3,2 megapixeles (2.048×1.536 képpont) felbontásban is fotózhatunk, a felvételek élességét pedig autofókusz funkció garantálja. Kár, hogy vakut ezúttal nem találunk az egyébként lencsevédő nélküli optika mellett. A digitális zoom maximum nyolcszoros nagyításra képes, optikai zoom – nem meglepő módon – nincs.

A microUSB csatlakozós, háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) Nokia 8800 Arte GPRS, EDGE, illetve UMTS hálózatokban használható, és természetesen Bluetooth kompatibilis. MicroSD memóriakártyákat ugyan nem tehetünk a mobilba, de legalább az integrált memória 1 GB-os kapacitással bír. Szólnunk kell továbbá a hatvannégy szólamú polifonikus hangzásról, a fejlett MP3/AAC zenelejátszóról, illetve az 1.000 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátorról.

A telefon mellé egyébként többek közt egy bőrtokot, egy érintőgombos vezérlővel ellátott headsetet és egy asztali állványt is kapunk. A végére pedig egy apró érdekesség: a mozgásszenzoros telefonnal akár oly módon is elnémíthatók a bejövő hívások, hogy egyszerűen lefelé fordítjuk a készüléket.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés