Connect with us
Hirdetés

technokrata

Mégis lesz Microsoft-Yahoo házasság?

Kütyük

Mégis lesz Microsoft-Yahoo házasság?

Tárgyalóasztalnál a felek.

Február elején röppent fel a hír: Redmond szőröstül-bőrüstül felvásárolná a Yahoo-t. Ez utóbbi ugyanis beleillene a Microsoft internetes portfoliójába, és lökést adhatna ahhoz, hogy a nagy szoftverfejlesztő vállalat utolérje a webes fejlesztésekben, online reklámozásban jelentősen elhúzott Google-t. A közel 45 milliárd dolláros vételi ajánlatot azonban első nekifutásra elutasította a most először „kis hal” szerepét játszó Yahoo – a történet azonban nem ért véget. Az eseményekről időrendi sorrendben részletesebben itt, itt és itt.

A két vállalat vezetése ugyanis nemrég tárgyalóasztalhoz ült, mégpedig azon okból, hogy megvitassák egy lehetséges egyesülés tervét. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Yahoo rábólintott volna a redmondi ajánlatra, de azt mindenképpen jelzi, hogy a vállalat mutat hajlandóságot függetlenségének feladására. A Wall Street Journal fejtegetése szerint nem szabad elfelejteni azt sem, hogy az AOL ajánlata is érvényes még – a Yahoo vezetői szeretnének minden lehetőséget nyitva tartani, amíg meg nem hozzák döntésüket.

Pontosan nem ismert, hogy mi történt a találkozón. Annyit lehet tudni csupán, hogy a Microsoft előadta az egyesült vállalatról alkotott jövőképét, és a Yahoo vezetősége meghallgatta ezt. Pénzügyi részletek nem hangzottak el, és az sem ismert, hogy a két vállalat fejesei közül kik ültek le az asztalhoz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés