Connect with us

technokrata

Végre már kapható a hihetetlen tudású HTC okosság

Kütyük

Végre már kapható a hihetetlen tudású HTC okosság

Elérkezett az idő – piacon a legnagyobb HTC készülék.

A HTC Shiftről először 2007 elején és azután többször is hallhattunk különböző pletykákat, majd pedig a gyártó októberben tartotta meg az újdonság hivatalos bejelentését. Az 1.199 eurós, vagyis mintegy 315 ezer forintos árú masinának az eredeti tervek szerint még 2007-ben meg kellett volna jelennie a kereskedelmi forgalomban, erre azonban végülis nem került sor. A Mobil Világ Kongresszuson a gyártó két új készülék (P3460, X7510) mellett most végre azt is bejelentette, hogy a HTC Shift megjelent a piacon. A Shift első körben Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban vásárolható meg.

A HTC Shift tulajdonképpen nem más, mint egy UMPC, vagyis Ultra Mobile PC besorolású termék, mely egyetlen készülékben egyesíti a mobiltelefonos és notebookos szolgáltatások előnyeit. A régóta rebesgetett készülék kapcsán a legfrissebb információ, hogy a beépített 1,8 colos merevlemez a korábbi híradásokkal ellentétben nem 30, hanem 40 GB-os kapacitással bír. Az opciós listán továbbá egy 60 GB-os winchester is szerepel!

A négysávos (850/900/1800/1900 MHz) GSM modullal felvértezett HTC Shift szinte az összes, manapság használatos vezeték nélküli adatátviteli technológiát ismeri. A GPRS, EDGE és UMTS szinte már magától értetődik, de ezenkívül a villámgyors HSDPA (3,6 Mbit/s), valamint a 802.11b/g szabványú Wi-Fi, illetve a Bluetooth 2.0 sem hiányzik belőle. A belső memória 1 GB-os kapacitású.

A körülbelül két DVD toknyi (209x129x25 milliméter) mérettel rendelkező, 800 gramm tömegű HTC Shiftben egy 7 colos képátlójú widescreen TFT kijelző teljesít szolgálatot, mely 800×480 pixeles felbontású és természetesen érintésérzékeny. Az energiaellátásról egy 2.700 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor gondoskodik. A Windows Vista (opcionálisan Windows XP) operációs rendszerű okosság természetesen teljes értékű QWERTY billentyűzetet kapott, tömege pedig 800 gramm.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin