Connect with us

technokrata

Megérkezett az új csúcsmobil: Sony Ericsson Xperia X1

Kütyük

Megérkezett az új csúcsmobil: Sony Ericsson Xperia X1

Úgy tűnik, hogy az Xperia projekttel kapcsolatos korábbi pletykák valós alapokra épültek.

Először néhány héttel ezelőtt hallhattunk arról, hogy a Sony Ericsson Xperia néven hamarosan egy igazi all-in-one készülékkel fog előrukkolni, a most kezdődött barcelonai Mobil Világ Kongresszus kapcsán pedig már hivatalos formában is bemutatkozott az újdonság.

Az Xperia termékcsalád első tagja Xperia X1 névre hallgat, és számos meglepetéssel szolgál. Ezek egyike például a Microsoft operációs rendszer, vagyis egész konkrétan a Windows Mobile 6 Professional. Ugyancsak igazi csemegét jelent az óriási felbontású és átlagon felüli méretekkel rendelkező érintőkijelző, mely 3 colos képátlón 800×480 képpontot (WVGA), illetve 65 ezer színárnyalatot vonultat fel.

Aki esetleg idegenkedik az érintőkijelzős adatbeviteltől, annak ott a lehetőség, hogy a teljes értékű QWERTY billentyűzeten gépeljen, mely a készülék oldalirányban történő szétcsúsztatását követően bukkan elő addigi rejtekhelyéről. Az alaphelyzetben 110 milliméter hosszú, 53 milliméter széles és 16,7 milliméter vastag Xperia X1 145 grammos tömeggel rendelkezik, integrált GSM modulja pedig négynormás (850/900/1800/1900 MHz). Ahogy az elvárható, a telefon GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA hálózatokban egyaránt használható, és maximum 3,6 Mbit/s-os letöltési sebességet lehet elérni vele. Ezenkívül természetesen Wi-Fi (802.11b/g) és Bluetooth 2.0 (A2DP) is került a masinába.

Végül, de nem utolsó sorban szólnunk kell még a 3 megapixeles felbontású és autofókuszos kameráról, a microSD kártyákkal bővíthető 400 MB-os integrált memóriáról, az 500 MHz-es ARM processzorról, a GPS-vevőről, a mozgásérzékelőről, a 3,5 milliméteres audio csatlakozóról, a TrackID szolgáltatásról, valamint az RDS funkciós sztereó FM rádióról. A fekete és ezüst változatban készülő Sony Ericsson Xperia X1 valamikor 2008. második felében jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban – a várható ár egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Kütyük

Megdöbbentő karácsonyi ajándékok

2020. december 4. péntek
TAG Heuer Monaco

SmartWatch

Új Monaco karórákat mutat be a Tag Heuer

2020. december 1. kedd
Casio G-Shock Dragon Ball Z karóra

SmartWatch

Különleges karácsonyi nyereményjátékot indított a Casio

2020. november 29. vasárnap
XPLORA okosóra

SmartWatch

Mindig karnyújtásnyira, mindig biztonságban:

2020. november 26. csütörtök
Huawei Mate 40 Pro
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin