Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mágikus érintés: 5 megapixeles új Samsung csúszkamobil

Kütyük

Mágikus érintés: 5 megapixeles új Samsung csúszkamobil

A Samsung új sliderphone-ja egyrészt pofás külsőt, másrészt pedig nagy tudást kapott.

A dél-koreai gyártó a Barcelonában most kezdődött Mobil Világ Kongresszust használja fel arra, hogy bemutassa a nagyközönségnek legfrissebb high-end mobilját, a Samsung Soul (Spirit of Ultra) nevezetű készüléket. Az egyik legfontosabb újdonság a kijelző alatt elhelyezett navigációs panel (Magical Touch), mely ezúttal nem egyszerű, statikus ikonokat hordoz magán, hanem mindig az aktuális felhasználási környezetnek megfelelő funkciókat. Így például ha éppen a zenelejátszót használjuk, akkor az 1,2 colos OLED panelen dedikált zenelejátszó gombok jelennek meg.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Samsung Soul a mai elvárásoknak megfelelően GPRS, EDGE, UMTS és HSPDA kompatibilis, ráadásul 3,5G hálózatokban nem ˝csak˝ 3,6 Mbit/s-os, hanem akár 7,2 Mbit/s-os letöltési sebességre is képes. Wi-Fi ugyan nincs a telefonban, de Bluetooth 2.0 és USB 2.0 természetesen igen.

A csukott állapotban 105,9 milliméter hosszú, 49,5 milliméter széles és 12,9 milliméter vastag Samsung Soul MP3, WMA és eAAC+ formátumú digitális muzsikákat képes megszólaltatni, a Bang & Olufsen-féle ICEpower technológiának köszönhetően kiváló minőségben. Az egy feltöltéssel maximum 15 órás zenelejátszásra képes, microSD bővítőslotos telefonban sztereó FM rádiót (RDS) is találhatunk.

Az autofókuszos digitális fényképezőgép modul kapcsán említést érdemel többek közt az 5 megapixeles fotófelbontás, a QVGA videófelbontás, a négyszeres digitális zoom, a nagy fényerejű LED-segédfény, a képstabilizátor, illetve az arcfelismerő funkció. A 2,2 colos képátlójú, 320×240 pixeles felbontású és 16 millió színárnyalatú TFT kijelzővel szerelt Samsung Soul árával kapcsolatban egyelőre nem közölt információkat a gyártó.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés