Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gigantikus kapacitású új memóriakártyák

Kütyük

Gigantikus kapacitású új memóriakártyák

Ezeken az új memóriakártyákon rengeteg fénykép, videó, vagy éppen zene tárolható el.

A napokban Las Vegas-ban megrendezett CES 2008 kiállításról természetesen a Panasonic sem hiányozhat, mely gyártó ezúttal egy vadonatúj memóriakártyát mutatott be. A cég standján megtekinthető egy nem kevesebb mint 32 GB-os adattároló kapacitással, illetve Class 6 sebesség besorolással rendelkező új SDHC memóriakártya. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a kártya egyelőre még csak prototípus, és jelen pillanatban még nem tudni, hogy pontosan mikor és milyen áron jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban.

A jelenleg kapható 16 GB-os kártyáknál kétszer nagyobb kapacitású új adattárolón a gyártó közlése szerint akár nyolcórányi videó tárolható el 1440x1080i felbontásban, de még 1920x1080i felbontású mozgóképekből is elmenthetünk rajta mintegy öt órát. A Class 6 besorolású termék azonban nem egyszerűen csak nagy kapacitású, hanem egyben gyors működésű is: a kártya maximum 20 MB/s-os adatátviteli sebességre képes.

Ahogy arról már beszámoltunk, a SanDisk a napokban jelentette be első 12 GB-os microSDHC termékét, és amennyiben hihetünk a pletykáknak, a cég hamarosan egy 16 GB-os microSDHC-vel is elő fog rukkolni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés