Connect with us

technokrata

Szuper távirányító: egy mindenek felett

Kütyük

Szuper távirányító: egy mindenek felett

Logitech Harmony One univerzális távirányító új külsővel, színes érintőképernyővel és egyedi gombkiosztással.

A CES szórakoztató-elektronikai kiállításon a Logitech ma bemutatta Harmony One univerzális távirányítóját, mely a Harmony távirányító terméksorozat legújabb tagja. Az új távvezérlő is a korábbi Harmony termékeknél megszokott, egyetlen érintéssel elérhető, tevékenység alapú irányításra épül. A Harmony One azonban színes érintőképernyővel, egyedi gombkiosztással, valamint kényelmes és felhasználóbarát felületével teszi az eddiginél is egyszerűbbé a házimozi rendszerek távvezérlését. Az új termék elnyerte a 2008-as CES Awards egyik kitüntetését, az otthoni szórakoztató elektronika kategória ˝legnagyszerűbb újítás˝ díját.

A Logitech fejlesztéseinek legfontosabb eredménye az 5,6 centiméteres színes érintőképernyő, mely érzékelni tudja az ember ujjában lévő parányi elektromos töltéseket. Ez az úgynevezett kapacitív érintőképernyő technológia a Logitech szerint lényegesen strapabíróbb, mint a nyomásérzékelős megoldások. Az érintőképernyő segítségével vezérelhetünk bármilyen szórakoztató-elektronikai berendezést – legyen az akár egy digitális videófelvevő vagy nagyképernyős TV -, mely infravörös jelek fogadására képes, sőt még néhány háztartási eszközt is. A Harmony One távirányító képernyője még az általunk kiválasztott tévécsatornák emblémáit is megjeleníti, ami segít gyorsan elérni a kívánt műsorokat.

A felhasználók körében végzett felmérés alapján a Logitech megállapította, hogy a gombok intuitívabb módon való átrendezésével még kényelmesebbé tehetné a Harmony távirányító használatát. Az egyszerűbb és érthetőbb működtetés érdekében a Harmony One távvezérlő négy különböző zónára osztja a nyomógombokat: számbillentyűk, hagyományos DVD vezérlőgombok, hangerőszabályzó és csatornaváltó billenőgombok és végül a képernyőn megjelenő menük vezérlőgombjai. Csak a 40 legfontosabb nyomógomb kapott helyet a Harmony One felületén, hogy gyorsabban megtalálhassuk, amire épp szükségünk van. Minden gomb alakja egyedi, így akár ránézés nélkül, tapintás alapján is könnyen eligazodunk rajta.

A Harmony One színes képernyőjén elég a kiválasztott tevékenységhez tartozó gombot megérinteni, a távirányító máris mindent elintéz: bekapcsolja a szükséges készülékeket, és a megfelelő beállításokkal össze is köti őket. Ha például filmet akarunk nézni, csak megérintjük a ˝DVD lejátszás˝ gombot a képernyőn, a Harmony One pedig automatikusan bekapcsolja a TV-t, a DVD lejátszót és a házimozi erősítőt, majd aktiválja rajtuk a megfelelő bemeneteket. Ha szükséges, a Harmony One billenőgombjaival még beállíthatjuk a hangerőt is. Nem kell minden egyes készüléket egyenként bekapcsolnunk és konfigurálnunk, a Harmony One távirányító mindent elintéz helyettünk. Ha valami megakadályozná az infravörös parancsok továbbítását (például valaki beáll a TV elé), a Harmony One távirányító interaktív súgója siet a segítségünkre.

A szabadalmazott Smart State megoldásnak köszönhetően a Harmony One távirányító nyomon tudja követni minden egyes készülékünk ki- és bekapcsolt állapotát, valamint egyedi beállításaikat. A Smart State segítségével egyetlen gombnyomás is elég, hogy filmnézésről mondjuk zenelejátszásra, vagy más tevékenységre váltsunk.

A Logitech internetes üzembehelyezési folyamata révén a Harmony One távirányító egyszerűen működésre bírható. A telepítési varázsló érhető üzenetekkel lépésről lépésre végigvezet a műveleteken, segít kiválasztani házimozi rendszerünk minden elemének gyártóját és típusszámát. A kiválasztott készülékeknek megfelelő távvezérlő infra-kódok automatikusan tárolódnak a távirányítón. A Logitech internetes adatbázisában több, mint 5.000 gyártó 225.000 készülékének adatai szerepelnek, és szinte mindennap kerülnek bele újabbak. Ha egy bizonyos készülék adatai mégsem szerepelnének az adatbázisban, akkor annak a vezérlőkódjait az eszköz saját távirányítójáról át lehet másolni a Harmony One memóriájába.

A Harmony One univerzális távirányító várhatóan februártól lesz kapható. Javasolt fogyasztói ára Európában 249 euró (63 ezer forint) lesz, magyarországi végfelhasználói ára még nem ismert.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin