Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia, Samsung, Motorola – a mobil erősorrend

Kütyük

Nokia, Samsung, Motorola – a mobil erősorrend

Lássuk, hogy jelenleg körülbelül hogyan is áll a mobilgyártók egymással folytatott, egyre keményebb harca!

A Gartner piackutató cég nyilvánosságra hozta legfrissebb kimutatását, melyből kiderül, hogy az idei esztendő harmadik negyedévében, vagyis a júliustól szeptemberig tartó időszakban világszerte mintegy 289 millió darab mobiltelefont hoztak forgalomba. Ez az adat az előző esztendő hasonló időszakához képest 15 százalékos növekedést jelent.

Gondolom, nem okozok túl nagy meglepetést, ha azt mondom, illetve ugyebár írom, hogy a piacot továbbra is a Nokia uralja: a finn vállalat a harmadik negyedévben 110,2 millió telefon adott el, így részesedése elérte a 38,1 százalékot. (Megjegyzendő, hogy egy másik piackutató cég, az iSuppli adatai szerint a Nokia 111,7 millió mobilt adott el, és így 39,5 százalékos piacrészre tett szert.)

A Nokia után jelentősen lemaradva a dél-koreai székhelyű Samsung következik a sorban, mely gyártó a jelzett időszakban 41,8 millió eladott készülékkel jelenleg a piac 14,5 százalékát birtokolja. A bronzérmes Motorola ugyanezen negyedévben 37,8 millió telefont tudott eladni, így az amerikai cég részesedése jelenleg 13,1 százalékra tehető.

A negyedik a japán-svéd Sony Ericsson lett, mely gyártó 25,4 milliós telefont adott el, az ötödik LG pedig mintegy 20,5 millió mobilt dobott piacra.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés