Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jönnek a 8 megapixeles Samsung mobilok

Kütyük

Jönnek a 8 megapixeles Samsung mobilok

A Samsung szépen lassan egyre magasabbra helyezi a lécet…

Európában, a felsőkategóriás fotós mobilok piacán a 2007-es esztendő egyértelműen az 5 megapixeles felbontásról szólt. A sort az LG kezdte a KG920-as készülékkel, aztán valamikor tavasszal felbukkant a piacon a Nokia első 5 megapixeles telefonja, az N95. Néhány hete bukkant fel a kereskedelmi forgalomban az ugyancsak hasonló felbontású Sony Ericsson K850i, illetve az LG Viewty becenevű újdonsága, valamint megérkezett a Nokia N95 továbbfejlesztett kiadása, az N95 8GB.


A Samsung idén két szétcsúsztatható kialakítású modellel vetette bele magát az 5 megapixeles telefonok háborújába, még pedig a G600-zal és az optikai zoomos G800-zal. Azonban mint tudjuk, a fejlődés sohasem áll meg, így nem meglepő, hogy a Samsung már most bejelentette, hogy hamarosan 8 megapixeles kamerás mobilokkal kíván megjelenni az európai piacon.

Ezekben a telefonokban egy CMOS technológiára építkező, megközelítőleg 8 millió (3264×2444) képpontot számláló képszenzor lesz, melynek már el is készültek az első prototípusai, a sorozatgyártás pedig valamikor a jövő elején indul majd be. Érdekesség, hogy a 8 megapixeles Samsung kamera modul körülbelül akkora méretű, mint a gyártó már jó ideje használatban lévő 3 megapixeles modulja.

Amennyiben minden jól megy, akkor a Samsung a januári CES 2008 kiállításon, vagy a februári 3GSM Világ Kongresszuson jelenti majd be első európai 8 megapixeles telefonját. Megjegyzendő, hogy a Dél-Koreában már hosszú ideje kapható olyan Samsung mobil (SCH-B600), mely 10 megapixeles felbontású, optikája pedig teleszkópos mozgatású.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés