Connect with us

Hirdetés

technokrata

Éjféltől lesz kapható az európai iPhone csodamobil

Kütyük

Éjféltől lesz kapható az európai iPhone csodamobil

Az USA után most Európát is meg kívánja hódítani magának az iPhone.

Ahogy arról már beszámoltunk, az Apple iPhone hivatalosan november 9-én, azaz holnap jelenik meg az európai piacon. A német T-Mobile ennek kapcsán bejelentette, hogy a lehető leghamarabb, már 0 óra 1 perckor megkezdi a sokak által várva várt telefon forgalmazását, mely egyébként Németországban több mint 700 kereskedésben lesz elérhető.

A 8 GB belső memóriás Apple iPhone 24 hónapos T-Mobile hűségnyilatkozat aláírása esetén, új előfizetéssel 399 euróba, vagyis mintegy 100 ezer forintba fog kerülni. És akkor most a lényeg: a készüléket három különböző tarifával lehet majd megvásárolni.

A 49 eurós (12.000 forint) havidíjú Complete M csomagban 100 percnyi beszélgetés és 40 darab ingyen SMS foglaltatik benne, a 69 eurós (17.000 forint) Complete L tarifában 200 hívásperc és 150 díjmentes SMS található, a 89 eurós (22.000 forint) Complete XL alapdíjában pedig 1.000 perc beszélgetés és 300 ingyen SMS van benne. A három csomag közös vonása, hogy a T-Mobile EDGE hálózatának és több mint 8.000 német WLAN hotspotjainak használata ingyenes, ezenkívül pedig a Visual Voice Mail szolgáltatás is ingyen használható. A percdíjak egyébként 0,39-0,29 eurócent (98-73 forint) között mozognak, az SMS-ek pedig 0,19 eurócentbe (48 forint) kerülnek.

A dolog szépséghibája, hogy bár a T-Mobile korlátlan és abszolút ingyenes EDGE adatforgalmat biztosít az iPhone felhasználók számára, adott körülmények között belassítja az amúgy sem éppen villámgyors (220 Kbit/s) EDGE adatátvitelt. Amennyiben a Complete M előfizetők átlépik a 200 MB-os, a Complete L előfizetők az 1 GB-os, a Complete XL előfizetők pedig az 5 GB-os adatforgalmi határt, akkor a letöltési sebesség 64 Kbit/s-ra, a feltöltési sebesség pedig 16 Kbit/s-ra lassul.

Németországban jelenleg egyébként a T-Mobile az egyetlen szolgáltató, mely gyakorlatilag az egész GSM hálózatán EDGE adatátvitelt biztosít. Mint ismeretes, az iPhone egyik legnagyobb hibája, hogy nem csak a HSDPA, hanem még az UMTS is hiányzik belőle.

A hazai T-Mobile képviselői egyelőre nem kívántak nyilatkozni az Apple iPhone magyarországi bevezetésének részleteivel kapcsolatban. Megjegyzendő, hogy Winkler János, a T-Mobile vezetője nemrégiben egy sajtótájékoztatón ˝csodálatos készüléknek˝ aposztrofálta az iPhone-t, melyről azonban nem titkolta el, hogy komoly hiányossága, hogy nem használható 3G hálózatokban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés