Connect with us

Hirdetés

technokrata

Férfiak nem lehetnek nők!

Kütyük

Férfiak nem lehetnek nők!

A játékóriás kitiltja azokat a férfiakat, akik női karaktert választanak maguknak.

A kínai játékfejlesztő Shanda Entertainment leányvállalata, az Aurora Technology letiltotta a King of the World nevű online játékban azokat a férfi felhasználókat, akik női karakter mögé bújtak a játék során. A gyártó elmondása szerint a jövőben a női karaktert választóknak webkamerán keresztül kell hitelesíteni nemüket, és csak ezt követően hozhatnak létre a játékban női avatart.

Az még egyelőre nem világos, hogyan fog működni a szabály betartásának leellenőrzése, ám a fórumozók erősen kritizálják a döntést, mivel a szigorítás alapjaiban mond ellent annak a szabadságnak, melyet a játékszoftverek adnak. Ugyanis ezek egyik lényegesen vonzó tulajdonsága az, hogy megadják a lehetőséget mindenkinek mássá válni – akár csak egy játékidőre.

A másik fontos probléma, hogy a fordított esetek nincsenek megregulázva, ami azt jelenti, hogy a nők ellenben bármikor felvehetnek férfi karaktert a játék során. A tiltás mindenesetre így is legalább 17 ezer felhasználót fog érinteni.

Mint ismeretes, a Shanda Entertainment az ázsiai online játék piac egyik legnagyobb szereplője, mely különféle játékainak köszönhetően világszerte 460 millió előfizetővel büszkélkedhet.

A hatalmas sikert aratott World of Warcraft megalkotója, a Blizzard Entertainment szerint játékosainak 84 százaléka férfi, és 15 százaléka nő a való életben, azonban felhasználói által létrehozott avatarok 35 százaléka nő nemű.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés