Connect with us

Hirdetés

technokrata

Logitech G51: 360 fokos térélmény

Kütyük

Logitech G51: 360 fokos térélmény

A Logitech bemutatta legújabb surround hangszóró szettjét.

A Logitech G51 Surround hangszórórendszer teljes 360 fokos térélményt nyújt, akár Mátrix üzemmódban is. A Logitech újabb taggal bővítette G sorozatú játékkiegészítőinek termékcsaládját: az új G51 Surround Sound Speaker System egy olyan 5.1 csatornás hangszórórendszer, mely két különböző Mátrix üzemmódban teljes 360 fokos térhatású hangzásra képes.

A tökéletes, 360 fokos teret kitöltő hangzás még akkor is működik, ha a játék egyébként nem kínál többcsatornás hanghatásokat. A Logitech kétféle Mátrix technológiájának köszönhetően bármilyen hagyományos sztereó hangforrásból 5.1 csatornás térhangzás állítható elő.

Szinte az összes digitális zenei tartalom és sok játék is csak két csatornás sztereó hangzásra van felkészítve. A Logitech saját fejlesztésű Mátrix térhangzás megoldását használva a G51 hangszórórendszer a sztereó jelet annak minőségromlása nélkül 6 különböző csatornára bontja. Ez azt jelenti, hogy ha egy bizonyos játék nem kínál gyárilag hatcsatornás hangot, mi akkor is teljes térhatással élvezhetjük azt.

A két különböző – játékra és zenére hangolt – Mátrix üzemmód a sztereó jelet 5.1-es térhatású hanggá változtatja. A játékhoz kifejlesztett Mátrix mód a hátsó hangszórókra és a mélynyomóra helyezi a nyomatékot, ezzel is fokozva a játékélményt. A lefelé irányított mélysugárzónak köszönhetően minden egyes robbanást érezhetünk a talpunk alatt. A zenei Mátrix mód feljavítja a sztereó zenét, természetes hangzású, egész teret kitöltő hangokat előcsalva mind az öt hangszóróból.

A G51 rendszer minden hangdobozban két hangsugárzót hajt meg FDD2 (frekvenciaosztásos) technológiával, ami egységes hangmezőt képez. Az FDD2 elkerüli a – korábbi dupla hangsugárzós rendszereket sújtó – magasfrekvenciás átfedéseket, ami egyenetlen hangzást okozna. A végeredmény olyan stabil hangképzés, ami a szobában bárhonnan tökéletesen hallható.

A Logitech felmérése kimutatta, hogy a játékosok körében a fejhallgatók és mikrofonos fejhallgatók használata igen népszerű. Erre reagálva a Logitech G51-es hangszórójába olyan továbbfejlesztett vezérlőpultot épített, amin fejhallgatónak és mikrofonnak is találunk jack csatlakozókat. A vezérlőpulton külön némítógomb van a játék hangjainak lekapcsolására és a mikrofon letiltására. LED-ekkel kiegészített, önálló szabályzókkal állíthatjuk be a mélynyomó, a középcsatorna és a többi hangszóró hangerejét külön-külön. A vezérlőpult szilikonos lábainak köszönhetően nem kell többé azon aggódnunk, hogy egy intenzív játékba belemelegedve véletlenül odébb toljuk azt.

Mivel a játékosok többnyire szeretik saját ízlésüknek megfelelő külsőbe bújtatni felszerelésüket – a számítógép házától kezdve szoftvereik megjelenéséig -, a Logitech lehetőséget biztosít a G51 hangszórók módosítására. Tulajdonosaik a 4 darab (jobb és bal oldali) hangszóró arculatát kedvükre átrajzolhatják. A hangszórók állványait elforgatva a falra is felszerelhetjük azokat, vagy a középső csatorna hangszóróját akár a lapos LCD monitor tetejére is csíptethetjük.

A Logitech G51 Surround Sound Speaker System várhatóan októbertől lesz kapható Európában, magyarországi végfelhasználói ára még nem ismert.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés