Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szuper kijelző kerül a Nokia N95-be!?

Kütyük

Szuper kijelző kerül a Nokia N95-be!?

A Nokia N95 körül mostanság igen csak zajlik az élet.

A tavaly ősszel bejelentett és a piacon idén tavasszal debütált Nokia N95-ről július elején kelt szárnyra az a pletyka, mely szerint a gyártó egy 8 GB-os belső memóriás új változatot tervez kiadni belőle. Ezt követően szinte egymás után érkeztek az erről az új N95-ről készített Photoshop ˝mesterművek˝, melyekről egyszerűen lerítt, hogy kamu fotók, és az N95 8 GB-ról egyre többen azt kezdték terjeszteni, hogy a valóságban nem is létezik.

Ehhez képest most újfent úgy tudni, hogy bizony hamarosan megérkezik a Nokia N95 8 GB, még pedig nem is akármilyen specifikációkkal. Ezek szerint ebbe a fekete színben pompázó új kiadásba már nem QVGA (320×240 pixel), hanem VGA (640×480 pixel) kijelző kerül, akkumulátora pedig immár 1.200 mAh kapacitású. Ez utóbbi akksit szerelik egyébként a telefon új amerikai változatába is.

Ki tudja, hogy ezen információk mennyire megbízhatók, az viszont biztos, hogy a Nokia legközelebb augusztus 29-én tart majd termékbemutató sajtótájékoztatót, ahol várhatóan minden részletre fény fog derülni.

Nokia N95
Az N95 Carl Zeiss optikás kamerájával akár 5 megapixeles felbontású fotók is készíthetők, a vele lőtt videók pedig – a gyártó szerint – a DVD-ékéhez hasonló minőséggel (640×480 pixel, 30 fps) bírnak. Az elkészült fényképek és videók nem csak a telefon kijelzőjén, hanem akár egy hagyományos televíziós készüléken is megtekinthetők, ugyanis többek közt TV-kimenet is került a kis masinába. A Nokia N95 TFT technológiájú LCD-je egyrészt nagy méretéről, másrészt nagy felbontásáról és színmélységéről ismerszik meg. A 2,6 colos képátlóval rendelkező display 240×320 pixelt, illetve 16 millió színárnyalatot tudhat magáénak.

A finnek természetesen a digitális zenék szerelmeseiről sem feledkeztek meg, melynek ékes bizonyítéka a fejlett MP3/AAC lejátszó, a 3D hangzás, illetve a standard 3,5 milliméteres audio csatlakozó. A Symbian operációs rendszerű Nokia N95 nem csak a GPRS, EDGE és 3G (UMTS) hálózatokban használható, hanem akár 3,5G (HSDPA) és Wi-Fi (802.11b/g) adatátvitelre is képes. A kétirányban is szétcsúsztatható smartphone kapcsán említést érdemel továbbá az integrált GPS-vevő, az UPnP, Bluetooth 2.0 és USB 2.0 kompatibilitás, a MiniMap böngésző alkalmazás, a nagy teljesítményű 3D grafika, a 160 MB-os belső memória, illetve a microSD memóriakártyás bővíthetőség. A 120 gramm tömegű telefon alaphelyzetben 99x53x21 milliméteres méretekkel rendelkezik.

A telefonról készített tesztünk az alábbi linken érhető el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés