Connect with us

Hirdetés

technokrata

4 GB-os Nokia újdonság

Kütyük

4 GB-os Nokia újdonság

A Nokia ezúttal kivételesen nem egy új mobiltelefont mutatott be.

A keresztségben Nokia MU-41 kapott új termék nem más, mint egy miniatűr memóriakártya. A microSD (TransFlash) szabvánnyal kompatibilis hordozható adattároló megoldás kapacitása 4 GB, ami rengeteg mobil fénykép és videó eltárolását teszi lehetővé. Ezt az újdonságát a finn gyártó elsősorban a piacon idén tavasszal debütált Nokia N95-höz, illetve a kereskedésekben mostanság felbukkant Nokia E90-es kommunikátorhoz ajánlja. Kár, hogy a Nokia az új memóriakártya elérhetőségéről, illetve pontos áráról egyelőre nem nyilatkozott, de idővel vélhetően minden részletre fény derül majd.

Megjegyzendő egyébként, hogy a microSD kártyák esetében ma már nem 4 GB jelenti a kapacitásbeli maximumot. A SanDisk június végén jelentette be, hogy megkezdte vadonatúj, 6 GB-os és 8 GB-os adattároló kapacitású, microSD memóriakártyáinak gyártását, illetve mobilgyártókhoz és operátorokhoz tesztelésre történő leszállítását.

A SanDisk közlése szerint egy 8 GB-os microSDHC kártyán több mint 2.000 darab MP3 zeneállományt, 5.000 nagy felbontású digitális fényképet, vagy akár 5 órányi, jó minőségű MPEG-4 videóanyagot lehet eltárolni. A 6 és 8 GB-os új kártyák kereskedelmi árával kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott a cég – az új termékek várhatóan 2007 második felében jelennek majd meg a piacon. Megjegyzendő, hogy nemrégiben a Samsung is bemutatta saját fejlesztésű, 8 GB-os microSD kártyáját.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés