Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia N800: felfrissült a masina

Kütyük

Nokia N800: felfrissült a masina

A finnek elérkezettnek látták az időt, hogy némileg felfrissítsék az N800-as modellt.

A Nokia N800 a frissítésnek köszönhetően immár a 8 GB kapacitású memóriakártyákat is minden további nélkül képes kezelni, ezenkívül pedig fontos, hogy a fejlesztők az érintőkijelző kezelhetőségén is megpróbáltak javítani. Az N800 teljes körű Skype és Flash 9 támogatással, valamint Rhapsody lejátszó alkalmazással rendelkezik, és a Nokia szerint a fogyasztását is sikerült némileg csökkenteni.

Nokia N800
A Nokia a januári Las Vegas-i CES konferencián mutatta be újgenerációs, széleskijelzős Nokia Nseries készülékét, a Nokia N800 Internet Tabletet. A Nokia N800-at folyamatos használatra tervezték. Barátainkkal és családunkkal internethívásokkal, azonnali üzenetekkel és e-mailekkel tarthatjuk a kapcsolatot. A sztereó hangot és különböző médiafajták támogatását biztosító Nokia N800 internet tablet valójában egy hordozható internetes szórakoztató eszköz; a streaminggel, vagy hagyományos módon letöltött tartalmakat helyhez kötöttség nélkül élvezhetjük.

A Nokia 770 Internet Tablet sikerét követően kifejlesztett Nokia N800 elődjénél nagyobb teljesítményű, teljes kijelzős QWERTY billentyűzettel rendelkezik, Wi-Fi-n, vagy Bluetooth telefonon keresztül könnyebben működő folyamatos kapcsolatot biztosít és beépített webkamerával is fel van szerelve. A 65 ezer színárnyalatú TFT kijelző 800×480 pixeles felbontású, az integrált memória pedig 128 MB ROM-ból és 256 MB flashből tevődik össze.

Elődjéhez hasonlóan a Nokia N800 Internet Tablet is a Nokia Linux-alapú asztali számítógépes operációs rendszerén alapul. A Maemo fejlesztési platformot 2005-ben indították el azzal a céllal, hogy a nyílt forráskóddal dolgozó fejlesztők hozzájuthassanak a Nokia Internet Tabletjeire szánt innovatív alkalmazások létrehozásához szükséges eszközökhöz és lehetőségekhez. A Nokia N800 felhasználói így számos, külső fél által fejlesztett alkalmazás előnyeiből részesülhetnek.

A 144x75x13 milliméter méretű és 206 gramm tömegű Nokia N800 ajánlott végfelhasználói ára 399 euró (100 ezer forint).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés