Connect with us

technokrata

Kütyük

Opera 9.22

Gyorsabbá vált a nagyobb file-ok letöltése az alternatív böngésző használatával.

Megjelent a 9.22-es változat legfrissebb, buildje, melyet Windows (8796), Linux (3685) és Mac OS X (651) operációs rendszerekre egyaránt le lehet tölteni. Az új kiadás apróbb frissítéseket hozott, úgymint:
– Bittorrent fejlesztések, aminek köszönhetően a nagy állományok letöltése kezelhetőbbé vált;
– az eszköztárakban és párbeszédablakokban látható fontok vastagítása immár problémamentesem működik;
– a Silverlight plugin is használhatóvá vált immár.

Ezenfelül a unixos változatban a megosztott memória alapértelmezettként ki van kapcsolva, de természetesen kézzel működésre bírható, az OPERA_NUM_XSHM változó állításával.

Miben más a 9-es kiadás a 8. generációtól? Például a widgetek megjelenése miatt: ezek olyan kis böngészőablakok, amik az Internetről vett információkat a felhasználó desktopján jelenítik meg. Ha valaki jártas a Mac-ek világában, akkor számára ismerős lesz ez a funkció: a Mac OS X-ben az Apple Dashboard névre keresztelte a hasonló feladatot teljesítő szolgáltatást. A lehetőség használatára az Opera Software egyébként úgy próbálja meg rávenni a felhasználókat, hogy saját fejlesztésű widgeteket tett elérhetővé a böngészőtulajdonosoknak. Emellett bárki, aki ért a Javascripthez, CSS-hez és a HTML-hez, nekiállhat saját „bigyókat” gyártani.

Másik fontos változás, hogy a böngésző részévé vált a Bittorrent technológia kezelése. Már a 8-as kiadások némelyik bétájában is megtalálható volt ez a funkció, azonban az előző generáció végleges verziókból kimaradt korunk legnépszerűbb file-megosztási protokolljának támogatása. Az Opera a hivatalos Bittorrent.com keresőmotort alkalmazza böngészőjében – a bittorrentes letöltések a browser transfer managerjében jelennek meg, mint ahogy a „hagyományos” módon, FTP-vel letöltött állományok.

A szoftver legújabb változatai letölthetők itt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu