Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Mobile: miénk a legjobb HSDPA!

Kütyük

T-Mobile: miénk a legjobb HSDPA!

HSDPA és HSDPA között is van különbség…

Az egyik német telekommunikációs lap bevizsgálta az ország jelenleg elérhető kereskedelmi HSDPA szolgáltatásait: a teszt azzal a végeredménnyel zárult, hogy Németországban jelenleg a T-Mobile-féle HSDPA a legjobb, vagyis a leggyorsabb és egyben legstabilabb. A második helyet ezúttal a Vodafone szerezte meg magának, a dobogó harmadik helyére pedig az O2 állhatott fel.

A független szakemberek által végzett mérések rávilágítottak arra, hogy a T-Mobile HSDPA szolgáltatásának átlagos adatátviteli sebessége jelentősen meghaladja az 1,6 Mbit/s-ot, ezenkívül pedig nem elhanyagolható szempont, hogy a HSDPA kapcsolat stabilitása eléri a 99,83 százalékot, a kapcsolat felépítéséhez szükséges idő pedig átlagosan 3,5 másodperc. A tesztelők több ezer mobil letöltést indítottak a projekt keretein belül, nyílt terepen és épületeken belül egyaránt, HSDPA adatkártyák és notebookok segítségével.

A német T-Mobile a teljes UMTS (3G) hálózatán biztosítja a HSDPA-t (3,5G), melynek maximális letöltési sebessége jelenleg 3,6 Mbit/s.

Ahogy arról néhány napja beszámoltunk, a hazai T-Mobile a budapesti 3G/HSDPA hálózatán megkezdte az átállást a 7,2 Mbit/s-os sebességre. A HSDPA-t Magyarországon elsőként bevezető T-Mobile a sikeres teszteket követően budapesti szélessávú hálózatának egy részén már 7,2 Mbit/s-os sebességű letöltési, és 1,45 Mbit/s-os feltöltési sebességet biztosít.

Ezzel a legnagyobb hazai mobilszolgáltató a területi lefedettség folyamatos bővítése mellett megkezdte szélessávú (3G/HSDPA) hálózatának felgyorsítását. A jelenleg 27 városra kiterjedő, és a lefedett területeken jó minőségű szélessávú hozzáférést biztosító 3G/HSDPA hálózat jelenlegi 3,6 Mbit/s-os letöltési sebessége így fokozatosan megduplázódhat.

Hazánkban a T-Mobile-on kívül jelenleg a Pannon rendelkezik HSDPA-val, az egyelőre csak 3G-t szolgáltató Vodafone pedig várhatóan idén ősszel indítja majd be saját HSDPA szolgáltatását.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés