Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia N95: két akksi gyárilag

Kütyük

Nokia N95: két akksi gyárilag

Bár rengeteget tud, mégsem tökéletes az N95, és ezt a Nokia is tudja.

A finnek csúcsmobilját elsősorban azért éri kritika, mert akkumulátora nem túl nagy kapacitású, illetve a készüléknek elég jelentős a fogyasztása, ami ugyebár átlagon aluli használati-, illetve beszélgetési időt eredményez. A Nokia a jelek szerint hallgatott az építő kritikára, ugyanis az Egyesült Királyságban forgalomba kerülő N95-ösök dobozában mostantól a korábbi egy helyett rögtön két darab akkumulátor található. Arról egyelőre nincsenek pontos információink, hogy a Nokia Európa egyéb régióiban is hasonló lépésre készül-e (a cikk megjelenése után a Nokia hazai képviselete tudatta velünk, hogy az N95-höz a híradásokkal ellentétben nem jár gyárilag egy második akkumulátor, illetve, hogy a gyártó a felhasználói visszajelzések ellenére a jövőben sem tervezi ennek bevezetését).

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, a Nokia N95 szoftvere is folyamatosan fejlődik. A kereskedelmi forgalomban első körben felbukkant N95-ösök többségén a 10.0.018-as verziószámú, március 15-én keltezett szoftver teljesít szolgálatot. Az azóta eltelt időkben megjelent a 11.0.025-ös (2007.04.12) verziójú firmware, melyet nem sokkal később a 11.0.026-os kiadás (2007.04.17) követett. A Nokia Software Updater segítségével házilag is egyszerűen telepíthető a legfrissebb firmware, de természetesen a Nokia szervizekben is feltelepítik azt az ügyfelek kérésére. Telefonunk aktuális firmware azonosítója egyébként a *#0000# kódsornak a készülék alaphelyzetében történő begépelésével kérhető le.

A 11.0.026-os és 10.0.18-as firmware között az egyik legfontosabb különbség, hogy a fejlesztők sokat javítottak a hanghívások stabilitásán, vagyis a telefon mostantól már sokkal kevésbé hajlamos lefagyni beszélgetések közben. Apró változás továbbá, hogy a hívófél nevének felolvasási hangerejét megnövelték, így az mostantól könnyebben érthető, ezenkívül az elmulasztott hívások és új üzenetek értesítési módján is javítottak.

A 11.0.026-os szoftver a korábbiaknál ritkábban fenyeget ˝Out of memory˝ üzenettel, ezenkívül pedig a VoIP, WLAN, Bluetooth és USB Mass Storage funkciókon is csiszoltak némileg a fejlesztők, és a multimédia menü, valamint a navigációs szoftver is stabilabban működik.

A kamerát illetően megjegyzendő, hogy a videórögzítés mostantól gyorsabban elindítható és a képstabilizátor funkciót is optimalizálták. Javult a videók élessége és csökkent a képzaj mértéke, illetve a képek visszanézési módján is változtattak a fejlesztők.

A Nokia N95-ről készített tesztünk az alábbi linken érhető el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés