Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vadiúj Sony Ericssonok – 2 hét múlva!

Kütyük

Vadiúj Sony Ericssonok – 2 hét múlva!

Már nem kell sokat várnunk arra, hogy a Sony Ericsson fellebbentse a fátylat a legújabb fejlesztéseiről.

A japán-svéd gyártó előreláthatólag május 8-án, vagyis egy keddi napon kívánja bemutatni vadonatúj mobiltelefonjait. Az ezen a két hét múlva tartandó sajtótájékoztatón debütáló készülékek pontos listája egyelőre ismeretlen, azonban tekintsük át röviden, hogy nagyjából mely modellek bemutatására van esély!

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, május 8-án végre már be fog mutatkozni a K800i/K810i sokak által várva várt utódmodellje. A feltehetően Sony Ericsson K850i néven debütáló újdonság érdekessége, hogy segítségével immár nem csak 3 megapixeles, hanem akár 5 megapixeles felbontásban is fotózhatunk, no és persze az autofókusz funkció sem hiányzik a Cyber-shot kamerából. Megjegyzendő, hogy a nagy rivális Nokia kínálatában egy ideje már fellelhető egy 5 megapixeles telefon (Nokia N95).

Ugyancsak a közeljövőben esedékes az Elena kódnevű újdonság bejelentése is. A Sony Ericsson P700i típusjelzésű újdonságban egy 2,6 colos képátlójú, QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontású TFT kijelző kapott helyet, mely a várakozások szerint 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni, a belső memória kapacitása pedig 160 MB. A bővítőslotba M2 memóriakártyák tehetők be, ezenkívül pedig említést érdemel a 3G adatátvitel, a Wi-Fi és Bluetooth támogatás, az M600i esetében megismert speciális QWERTY billentyűzet, illetve a nagykapacitású (1.250 mAh) lítium-ion akkumulátor. Itt jegyzendő meg egyébként, hogy a P700i kamera nélküli, némileg egyszerűbb változata várhatóan M610i (Lizy) néven debütál majd.

Érkezőben van továbbá egy bizonyos Nicole fejlesztési kódnevű telefon is. A készülék érdekességét elsősorban az adja, hogy rajta egy a francia Sagem által fejlesztett operációs rendszer teljesít szolgálatot. Kíváncsian várjuk, hogy hogyan teljesít majd az első francia szoftveres japán-svéd telefon! A candybar, vagyis teljesen hagyományos kialakítással rendelkező Sony Ericsson Nicole vastagsága mindössze 13 milliméter, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy a készülék milyen hosszú és széles lesz, illetve még a telefon tömege sem ismeretes. A vizuális megjelenítésről ezúttal egy 2 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiára épülő kijelző gondoskodik, mely a várakozások szerint 176×220 pixeles felbontású és 262 ezer színárnyalatú. A hátfalban szolgálatot teljesítő kamera 2 megapixeles felbontású és sajnos hiányzik belőle az autofókusz. A Bluetooth és UMTS (3G) kompatibilis, videótelefon funkciós Sony Ericsson Nicole ára előreláthatólag 250 dollár, vagyis mintegy 45 ezer forint körül fog alakulni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés