Connect with us

Hirdetés

technokrata

A nagy átverés – mindenki bevette

Kütyük

A nagy átverés – mindenki bevette

Nem szabad mindent elhinni, amit a szemünkkel látunk…

Korábban már nem is egy olyan mini játékautóról írtunk, melyet mobiltelefon segítségével lehet távirányítani. Ez tehát ma már nem számít nagy kunsztnak, azonban mi lenne akkor, ha egy igazi, közúti forgalomba szánt gépjárművét is tudnánk a mobilunkkal irányítani? Nos ebből most valóság lett, vagy tán mégsem…?

Symbian operációs rendszerű okostelefonokra elkészült egy olyan speciális alkalmazás, mely vezeték nélküli Bluetooth kapcsolaton keresztül képes akár egy normál autó távvezérlésére. A telefon kijelzőjén megjelenik egy kormány, valamint egy fék- és egy gázpedál, a készülék billentyűzetének megfelelő gombjaival pedig kedvünk szerint tekergethetjük a kormányt és taposhatjuk a pedálokat.

Kár, hogy ebből semmi sem igaz, a képekkel és videóval illusztrált történetet ugyanis a mobil.cz munkatársai eszelték ki, mint egy ütős kis áprilisi tréfát. A vicc az egészben, hogy a sztorit mind a nemzetközi, mind pedig a hazai mobiltelefonos portálok előszeretettel vették át, és mint valós tényt közölték. A legtöbb, általában kritikus hangvételű oldalon jelenleg is kommentár nélkül olvasható az anyag, de például az Engadget rövid időn belül törölte a sztorit.

Egy ilyen mobil alkalmazás elkészítése egyébként feltehetően nem ütközne komolyabb nehézségekbe. A kihívást tehát nem a mobilos fejlesztések, hanem sokkal inkább az autó átalakítása okozná. Ki tudja, egyszer a valóságban is megvalósul majd ez a sokkal inkább érdekes, semmint hasznos ötlet.

Nem ez volt egyébként az egyetlen április tréfa a mobil szférában: az Apple iPhone 2-ről éppúgy érkeztek híradások, mint a Nokia legújabb, természetesen nem létező újdonságairól. Április első napjaiban tehát érdemes némi fentartással olvasni a különböző híreket.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés