Connect with us

Hirdetés

technokrata

Programozóverseny: a mieink negyedikek lettek

Kütyük

Programozóverseny: a mieink negyedikek lettek

Lezajlott a Nemzetközi 24 órás Programozóverseny internetes fordulója.

2007. március 3-án, szombaton zajlott az idén hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi 24 órás Programozóverseny internetes fordulója. Az esemény szervezését a korábbi évekhez hasonlóan a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működő Magyar Villamosmérnök- és Informatikushallgatók Egyesülete, valamint a Simonyi Károly Szakkollégium vállalta magára. Az idei feladatsort a műszaki egyetem közelmúltban végzett hallgatói – Berki Lukács, Darabos Dániel, Hesz Gábor, és Németh András – állították össze. Az elektronikus előválogatón a Jon far bestämma nevű svéd csapat érte el a legjobb eredményt. Mellettük további 26 csapat nyert jogot a május 4-6. között Budapesten megrendezésre kerülő döntőn való részvételhez. A legjobban szereplő magyar csapat a 4. helyezést elérő landmine volt.

A korábbi években megszokotthoz hasonlóan idén is kiemelkedő figyelem kísérte a versenyt. Ezt mutatja, hogy még a tavalyinál is több csapat vett részt az elektronikus előválogatón. A verseny elismertségét és szakmai színvonalát az is bizonyítja, hogy a külföldi csapatok részaránya 57%. A versenyre háromfős csapatok jelentkezhettek, profik és amatőrök egyaránt. A versenyzők több mint fele – mint általában – az egyetemi és főiskolai hallgatók közül került ki, de számos tapasztalt szakembert és több középiskolás csapatot is találhattunk az indulók közt.

A március 3-ai előválogatón közép-európai idő szerint délelőtt 10 órakor vált hozzáférhetővé a 7 egymástól független feladat, melyek megoldására 5 óra állt rendelkezésre. A problémák elsősorban a versenyzők algoritmuselméleti ismereteit tették próbára, de emellett fontos szerepet kapott a gyors és precíz kódírási képesség is. A verseny korábbi kiírásaihoz hasonlóan, idén is bármilyen segédeszközt igénybe lehetett venni a feladatok megoldásához.

Az internetes fordulóban 4 kontinens 31 országából vettek részt, közülük a legjobb 27 csapat kvalifikálta magát a május 4-6. között megrendezésre kerülő budapesti döntőbe. Hozzájuk csatlakozik még a tavalyi verseny első három helyezettje, akik automatikus meghívást kaptak az utolsó megmérettetésre, ahol a csapatoknak pontosan 24 órájuk lesz a lényegesen összetettebb problémákból álló kihívás teljesítésére. A felejthetetlen élményeken és a hasznos tapasztalatokon túl a csapatokat tovább motiválják a támogatók által mintegy 5000 euró értékben felajánlott nyeremények.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés