Connect with us

Hirdetés

technokrata

Skype: jobb minőség, kézi beavatkozással

Kütyük

Skype: jobb minőség, kézi beavatkozással

Pár sornyi módosítással négyszer jobb videotelefonálásra képes a kliensünk!

A Skype révén nem csak hangalapú, hanem webkamerás kommunikációt is folytathatunk. A felek ilyenkor nem csak hallhatják, hanem láthatják is egymást, ami a mimikai információk, gesztusok átvitelével még valószerűbbé teszi a beszélgetést (és szükségtelenné a smiley-kat). A VoIP kliens azonban alapesetben mindössze 320×240 pixeles átvitelt tesz lehetővé, ami az egyre népszerűbbé váló HD-s világban már nagyon elavultnak számít. Webkamerákból a legolcsóbbakon kívül már mindegyik ismeri a 640×480 pixeles felbontást – miért ne használnánk ki a lehetőséget?

Ehhez nem kell mást tenni, mint frissíteni a legújabb, hármas verzió valamelyikére (például innen), illetve néhány sort módosítani kell a program konfigurációs állományában (config.xml) – természetesen a szoftverből való kijelentkezés után. A pontos részletek Jaanus Kase útmutatójában olvashatók, mindössze 3-4 sort kell átírni.

Amennyiben sikeresen megtörtént a beavatkozás, és a felhasználónak egy nagyobb felbontású webkamerája van, akkor beszélgetőpartnerének 640×480 pixeles felbontásban fog megjelenni a távoli monitoron. A dolog kétirányúsítható, ebben az esetben mindkét kommunikáló félnek el kell végeznie a fenti módosítást a kliensben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés