Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia visszavág: reszkess iPhone!

Kütyük

A Nokia visszavág: reszkess iPhone!

A Nokia boszorkánykonyhájában ismét készül valami ütős kis újdonság.

A finn gyártó leközölt egy többek közt a YouTube-on is elérhető videófelvételt, melyen egy teljesen újszerű mobiltelefon koncepció látható. Formai megoldásait tekintve az Achieve fejlesztési kódnevű újdonság leginkább a cég jelenlegi kommunikátoraihoz hasonlítható, ám azoknál jelentősen fejlettebb beltartalommal büszkélkedhet.

A készülék külső részén csak egy vékony kiegészítő kijelző kapott helyet, mely leginkább a bejövő hívások és beérkező üzenetek egyszerű jelzésére hivatott. A telefont hosszirányban lehet szétnyitni és érdekessége, hogy nem rendelkezik hagyományos billentyűzettel. Ennek megfelelően mind a felső, mind pedig az alsó szekcióban egy-egy méretes érintőkijelző teljesít szolgálatot.

A paneleket nem csak a mellékelt ceruzával, hanem akár ujjainkkal is egyszerűen lehet kezelni, valahogy olyan módon, mint az Apple-féle iPhone esetében. Egyedi megoldás, hogy a kijelzők között minden további nélkül mozgathatjuk a különböző multimédiás tartalmakat, vagyis könnyedén áthúzhatjuk őket egyikről a másikra.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy egy ilyen, vagy legalábbis ehhez hasonló készüléket mikor jelent majd be a Nokia. A finnek sohasem szoktak nyilatkozni és képeket közölni olyan termékekről, melyek hivatalosan még nincsenek bejelentve, így nem szabad elfelejteni, hogy az alábbi videón látható készülék a valóságban nem létezik, és egyelőre nem több, mint egy egyszerű koncepcióterv.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés