Connect with us

Hirdetés

technokrata

800 MHz-es proci az okos csokimobilban

Kütyük

800 MHz-es proci az okos csokimobilban

Van szerencsém bemutatni az eddigi legokosabb csokimobilt.

Az LG első csoki smartphone-járól először december elején lehetett hallani, most pedig már a készülék részletes specifikációi is rendelkezésünkre állnak. A dél-koreai gyártó legfrissebb újdonsága, az LG KC1 candybar, vagyis hagyományos kialakítással rendelkezik, és elsőre akár egy hétköznapi kéziszámítógépnek is nézhető. Alaposabban szemügyre véve a készüléket, kiderül, hogy a nagyméretű érintőkijelző alatt a szokásos kezelőszervek (navigációs- és híváskezelő gombok) mellett szám/karakter billentyűk is vannak. Ebből már könnyen kikövetkeztethető, hogy a készülékben többek közt egy hagyományos mobiltelefon is helyet kapott.

A CDMA szabványú, DMB TV-vevős LG KC1 hátsó szekciójában egy 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) felbontású, videófelvevős digitális fényképezőgép modul található, mely vakut sajnos nem kapott. A kijelző felett egyébként egy második kamerát is elhelyeztek a fejlesztők, még pedig a videóhívás funkció miatt.

A Windows Mobile 5.0 szoftveres okosság TFT LCD-je 2,8 colos képátlón 320×240 pixelt (QVGA) és 65 ezer színárnyalatot vonultat fel. A wireless technológiák közül ezúttal többek közt a Bluetooth és az igen csak egzotikus Mobile Wimax támogatott, a Wi-Fi opcionális.

A készülékben egy vadonatúj Intel processzor, a nem kevesebb mint 806 MHz-es frekvencián üzemelő XScale PXA 320 (Monahans) teljesít szolgálatot. Ez a chip elsősorban nagy teljesítményéről, illetve a korábbi PXA 270-es processzorokénál jelentősen alacsonyabb fogyasztásáról ismerszik meg. Az integrált memória 512 MB NAND flash-ből és 128 MB SDRAM-ból tevődik össze és microSD kártyákkal bővíthető. Az energiaellátásról egy 1.320 mAh kapacitású, cserélhető lítium-ion akkumulátor gondoskodik.

A 120x60x16,9 milliméter méretű, illetve 160 gramm tömegű LG KC1 várható ára egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés