Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elektromos hálózaton összekötött PC-k

Kütyük

Elektromos hálózaton összekötött PC-k

Otthoni léptékben.

A Las Vegas-i Consumer Electronic Show-n a Linksys bejelentette a HomePlug AV hálózatépítő termékeinek megjelenését, amely révén a felhasználók az otthoni elektromos hálózatot használhatják informatikai hálózatuk kialakításához. A HomePlug PowerLine Alliance következő generációs szabványain alapuló Linksys PowerLine AV Ethernet Kit (PLK200) két olyan PowerLine AV Ethernet Adapter (PLE200) egységet tartalmaz, amelyekkel az elektromos vezetékeken keresztül akár 100 Mbit/s-ot is elérő átbocsátási teljesítmény mellett köthetők össze a számítógépek, hálózati szórakoztatóelektronikai eszközök és perifériák.

A Powerline AV Ethernet készlethez két Powerline AV Ethernet adapter és két Ethernet-kábel tartozik. Az egyik adaptert a mellékelt Ethernet-kábellel csatlakoztatni kell a vezetékes vagy vezeték nélküli router LAN portjához, majd a fali csatlakozó aljzatba, ezzel jel továbbítható az elektromos hálózaton. Ezt követően a másik Powerline AV Ethernet adaptert az Ethernet-kábellel a számítógéphez vagy más hálózati eszközhöz lehet csatlakoztatni, majd bedugni a konnektorba. Az elektromos hálózaton keresztül kommunikáló két adapterre a szélessávú összeköttetés létrehozáshoz és a hálózatra csatlakozó eszközök hozzáférésének megosztásához van szükség. A PowerLine AV Ethernet adapterrel felszerelt hálózaton maximálisan 16 számítógép vagy egyéb eszköz csatlakozhat az Internethez vagy egymáshoz.

Az új termékek a HomePlug AV szabványt követő kialakításuknak köszönhetően jól tűrik a villamos eszközök és halogénlámpák keltette elektromos zajt, míg a beépített titkosítási technikák biztonságos hálózati kapcsolatot kínálnak, csökkentve annak kockázatát, hogy az ugyanazt a villamos hálózatot használó szomszédok hozzáférjenek az érzékeny adatokhoz vagy az internetkapcsolathoz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés