Connect with us

Hirdetés

technokrata

Videóbemutató: így működik az Apple iPhone

Kütyük

Videóbemutató: így működik az Apple iPhone

Lássuk, hogy az úttörőnek kikiálltott Apple iPhone pontosan hogyan is teljesít a gyakorlatban.

Addig is, amíg (feltehetően hosszú hónapok múlva) meg nem érkezik az első iPhone tesztkészülék a szerkesztőségünkbe, érdemes megnézni az alábbi linken elérhető videót, melyből fény derül az iPhone főbb újdonságaira. A CBS News által készített felvételen maga Philip W. Shiller, az Apple termék marketinggel foglalkozó részlegének elnöke mutatja be a készüléket.

Mint ismeretes, az Apple a Macworld 2007 rendezvényt használta fel arra, hogy hivatalosan is fellebbentse a fátylat a sokak által várva várt iPhone-ról. Tulajdonképpen mi is ez az új készülék? Egyrészt természetesen egy mobiltelefon, másrészt egy fejlett multimédiás lejátszó berendezés, harmadrészt pedig egy internetezésre, illetve munkára is használható személyi asszisztens. A gyártó gyakorlatilag apait-anyait beleadott az iPhone fejlesztésébe.

Az OS X operációs rendszerre épülő készülék előlapján egy gigantikus (PDA) méretű TFT kijelző kapott helyet: a 3,5 colos képátlóval rendelkező panel 320×480 képpontos felbontású és természetesen érintésérzékeny. Újdonság, hogy a kijelző annak megfelelően automatikusan változtatja az orientációját, hogy a felhasználó függőlegesen, vagy éppen vízszintesen tartja a kezében. A hátfalban helyet kapott digitális fényképezőgép modul 2 megapixeles felbontású, vagyis segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos fotók készíthetők.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Apple iPhone természetesen GPRS és EDGE kompatibilis. Szerencsére a Bluetooth 2.0 és a 802.11b/g kompatibilis Wi-Fi kontroller is a készülék szerves részét képezi, mint ahogy a HTML kompatibilis böngésző alkalmazás és az elektronikus levelezési kliens is.

A 115 milliméter hosszú, 61 milliméter széles és 11,6 milliméter vastag újdonság egész pontosan 135 grammot nyom a mérlegen.

A készülék várhatóan júniusban bukkan majd fel az amerikai piacokon, az európai debütálásra viszont egészen 2007 utolsó negyedévéig várnunk kell majd. A 4 GB-os alapmodell ára 499 dollár (98 ezer forint), a 8 GB-os verzió pedig 599 dollárba (118 ezer forint) kerül.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés