Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Cisco pereli az Apple-t az iPhone miatt

Kütyük

A Cisco pereli az Apple-t az iPhone miatt

A frissen leleplezett Apple-telefon sérti a Linksys vezeték nélküli telefonjának védjegyét.

A Cisco Systems beperelte az Apple Inc.-t, mert annak frissen bejelentett multimédiás telefonja sérti az internetes hálózati piac vállalatának bejegyzett védjegyét. A bejelentést követően az Apple-részvények 1,3 százalékot estek zárás után.

A Cisco szerint az Apple „megsértette, szándékosan másolta és használta” a védjegyet, amit a vállalat az Infogear megvásárlásával 2000-ben szerzett meg. A Cisco Systems részlegeként működő Linksys több mint egy éve értékesíti iPhone néven vezeték nélküli telefonkészülékeit. Legutóbb tavaly decemberben jelentek meg új termékei.

A Cisco szóvivője elmondta, hogy a vállalat egyeztet az Apple-vel, és bíznak abban, hogy sikerül megállapodásra jutniuk. Mark Chandler, a Cisco Systems alelnöke és jogtanácsosa szerint „a Cisco jóhiszemű tárgyalásokba kezdett, miután az Apple ismételten kérte az iPhone név használatához való hozzájárulását.” Mint mondta: „Az Apple új telefonja kétség kívül nagyon izgalmas újdonság, de a megkérdezésünk nélkül nem használhatja a márkanevünket.”

Az Apple a Macworld Expo szakkiállítás és konferencia megnyitóján mutatta be készülő iPhone mobiltelefonját.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés