Connect with us

Hirdetés

technokrata

Videóteszt az első 10 megapixeles mobilról

Kütyük

Videóteszt az első 10 megapixeles mobilról

Óriási képfelbontás, optikai zoom, méretes objektív – egy mobiltelefonban.

A márciusi CeBIT szakkiállításon bejelentett és immár meg is vásárolható, Samsung SCH-B600 típusjelzésű újdonság jelen pillanatban a világ legnagyobb felbontású fényképezős telefonja. A 10 millió képpontot számláló képszenzorral ellátott kamera a mai elvárásoknak megfelelően autofókusszal büszkélkedhet, ezenkívül pedig még háromszoros optikai zoommal is fel van vértezve. Ezek mellett az ötszörös digitális zoom, vagy a vaku tulajdonképpen már nem is olyan nagy szám. Videós üzemmódban QVGA felbontású, 15-30 képkocka/másodperc sebességű anyagok rögzíthetők. A telefonról az alábbi linken egy Youtube videóteszt látható: a képek önmagukért beszélnek, azonban a távol-keleti tesztelő szavait vélhetően sajnos nem sok Olvasónk fogja érteni.

A készüléknek nem csak a kamerája, hanem a kijelzője is az abszolút csúcskategóriában versenyez. A 2,2 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző 240×320 képpontos felbontású, az általa megjelenített színek száma pedig meghaladja a 16 milliót (True Color).

A CDMA 2000 1X EVDO (800 MHz) rendszerű SCH-B600-zal akár televíziós adásokat is lehet fogni, ugyanis az S-DMB műholdas TV-vevő sem hiányzik a telefonból. Az integrált memória MMCmicro memóriakártyák segítségével bővíthető, ezenkívül pedig Bluetooth technológia, PictBridge nyomtatási technológia, valamint MP3 lejátszó szoftver is került a készülékbe. A TV-kimenet és a 128 szólamú polifonikus hangzásvilág már csak a hab a tortán.

Az első 10 megapixeles telefon egyelőre csak Dél-Koreában kapható, kezdőára pedig meghaladja a 200 ezer forintot.

Mint ismeretes, a Samsung 2004 novemberben mutatta be első 5 megapixeles kamerás mobilját, majd pedig ezt követően tavaly márciusban, a CeBIT-en leplezte le első 7 megapixeles fényképezős telefonját, az SCH-V770-et. Ezután jött az SPH-V8200-as modell, mely 2005 novemberében már nem kevesebb mint 8 millió pixelt bocsájtott a fotós kedvű mobilosok rendelkezésére.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés