Connect with us

Hirdetés

technokrata

A legdivatosabb mobiltelefon

Kütyük

A legdivatosabb mobiltelefon

Lássuk, hogy idén mely készülék lett hazánk legdivatosabb mobilja!

Az LG KG800 Chocolate telefonja lett az év fashion mobilja a budapesti Mobil Show 2006 kiállításon. A hét hónappal ezelőtt piacra dobott és azóta több mint 6 millió példányban elkelt készülék versenykategóriájában olyan mobilgyártókat utasított maga mögé, mint a Nokia, a Samsung, a Motorola és a Sony Ericsson.

Az LG standjára látogató érdeklődők a fekete, fehér, rózsaszín és borvörös színben is kapható telefonokat tesztelhették a helyszínen. A Chocolate telefon idén iF és Red Dot Design díjakat nyert, formatervezése Asia Award elismerésben részesült, valamint Mobile Choice Consumer Award-ot is kapott.

Az alaphelyzetben 95x48x15,2 milliméter méretű, 83 gramm tömegű LG KG800 TFT kijelzője 176×220 pixeles felbontású és 18 bites színmélységű (262 ezer színárnyalat). Az integrált kamerával maximum 1,3 megapixeles felbontásban fotózhatunk, a belső memória pedig 128 MB-os kapacitással bír. Említést érdemel továbbá a GRPS adatátvitel, a Bluetooth támogatás, az MP3 lejátszó alkalmazás, valamint a WAP 2.0 böngésző.

Az LG az első európai csokimobil (LG KG800) után nemrégiben bejelentette prémiumkategóriás, újabb csokimodelljét. A KG800-nál eggyel magasabb árkategóriában versenyző KE800 fekete alapszínt kapott, kijelzője alatt pedig egy Chocolate gravírozású ezüst díszcsíkot találhatunk. További fontos ismertetőjel, hogy az elcsúsztatható fedlap alján egy egyedi Chocolate ˝tetoválás˝ látható. A CMOS szenzoros digitális fényképezőgép felbontása a korábbi 1,3 megapixelről 2 megapixelre (1.600×1.200 képpont) növekedett, a belső memória pedig végre már bővíthető, még pedig miniatűr microSD (TransFlash) memóriakártyák segítségével. A 2 colos TFT kijelző semmit sem változott, vagyis maradt a 176×220 pixeles felbontás és a 262 ezer színárnyalat.

Az alig 73 gramm tömegű LG KE800 alaphelyzetben 95 milliméter hosszú, 52 milliméter széles és 9,9 milliméter vastag. A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) készülék immár nem csak GPRS, hanem EDGE hálózatokban is használható, ellenben a 3G továbbra is a KU800 kiváltsága marad. A 750 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor a gyártó által közölt adatok szerint maximum 2,5 órás beszélgetési időt, illetve 270 órás készenléti időt tesz lehetővé. Mondanom sem kell, hogy az extravagáns, érintésérzékeny kezelőszerveket változatlanul hagyta az LG. A Bluetooth (A2DP, sztereó headset) kompatibilis, sztereó FM rádióval ellátott LG KE800 pontos árát egyelőre sűrű homály fedi.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés