Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hírek három dimenzióban

Kütyük

Hírek három dimenzióban

3D-s RSS hírolvasó a Vistában.

UniveRSS névre hallgat az a hírolvasó, melyet a Microsoft Windows Vista alá fejlesztett. Voltaképp az alapkoncepció nem változott, az RSS hírolvasás továbbra is azt a feladatot látja el, mint eddig: a beállított oldalakon megjelenő hírekről tájékoztatja az oldal tartalma iránt érdeklődő internetezőt, anélkül, hogy ahhoz a felhasználónak rendszeresen böngészőablakban kellene frissítenie az adott site weboldalát, weboldalait. Ilyen RSS szolgáltatással a Terminal is rendelkezik (a főoldalon, a hírek után érhető el).

Visszatérve a UniveRSS-re: a változás a többi hírolvasóhoz képest a megjelenítésben jelentkezik. Teljes 3D-s világot nyújt a felhasználónak, ahonnan elérhetők a felhasználó RSS feed könyvtárai, s a forgó kockák rejtik magát az információt. Mind a méret, mind a pozíció fontos jelentősséggel bír: ez mutatja, hogy mennyi olvasatlan elemet tartalmaz egy kocka. A térbeli alakzatok felületén található a tartalom, vagy annak egy kis részlete; szöveges vagy képi formában.

Annak, aki már valaha is játszott 3D-s játékkal, a navigálás nem okoz majd problémát. Mind a három dimenziót ki lehet használni: fel és le, előre és hátra, jobbra és balra egyaránt lehet haladni az RSS univerzumban. Egyetlen kattintással kiválaszthatja a felhasználó a számára érdekes hírforrást, és ugyanilyen egyszerűen folytathatja a keresgélést is a többi RSS forrás között.

Jelenleg a UniveRSS az RSS Feed Storage-et az Internet Explorer 7-en keresztül kezeli, a fejlesztők szerint azonban a jövőben magából a UniveRSS alkalmazásból is lehetővé nyílik majd a felhasználó számára a Feed Store kezelése. Az azonban meg se próbálkozzon vele, aki nem rendelkezik legalább DirecX 9-es grafikus kártyával, illetve minimum 128 MB-nyi grafikus memóriával. A Pixel Shader 2.0 előírt követelmény. Mivel Windows Vistára készült az alkalmazás, nem árt egy legalább 1 GHz-es órajelű processzor, illetve 1 GB-nyi rendszermemória sem.

Végezetül egy kép ízelítőnek:



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés