Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan internetezünk mi?

Kütyük

Hogyan internetezünk mi?

Magyarországon négy PC-használóból három már biztosan internetezik valamilyen rendszerességgel; továbbra is a fővárosi lakosság és a 15-24 éves korosztály a legaktívabb.

A BellResearch idei felméréséből kiderül, hogy a 8,5 milliós, 15 év feletti lakosság 29 százaléka használja valamilyen rendszerességgel a világhálót. A Magyar Infokommunikációs Jelentés tavalyi eredményeivel összevetve a felhasználók száma idén 4 százalékpontos növekedést mutat, ily módon összesen mintegy 2,5 millió magyarországi internetezőről beszélhetünk. Ez a szám a személyi számítógépet használók 3,4 milliós táborára vetítve 73 százalékos arányt jelent, ami az egy évvel ezelőtt mért hasonló hányados értékénél közel 9 százalékponttal magasabb.

Továbbra is szembetűnő a keleti országrészben élők lemaradása. Itt a 15 év feletti lakosság 21-23 százaléka internetezik csupán, szemben a fővárosban mért kiugró – 41 százalékos – elterjedtségi mutatóval. Az internethasználók aránya Budapesten kívül még a megyeszékhelyeken élők körében magas, a városokban az átlag körül alakul, míg a községekben az országos szinttől továbbra is jelentősen elmarad [csupán 19 százalék]. A lemaradó területeken az alacsony használati arány elsősorban az alacsony szintű PC-ellátottsággal hozható összefüggésbe – mutatnak rá a BellResearch elemzői.

A kutatási eredményekből az is kiderül, hogy a 15-24 éves korosztály körében a legmagasabb [74 százalék] az internetezők aránya, ami részben a hozzáférési lehetőségek oktatási intézményeken belüli további bővülésének köszönhető. A világháló böngészése azonban az életkor növekedésével párhuzamosan egyre kevésbé jellemző, a 60 év felettiek korcsoportjában például már csupán minden huszadik lakos használja az internetet. Az internethasználat a fentieken kívül a közép- és felsőfokú végzettséggel rendelkezők, az egyedülállók, illetve az eltartott státuszúak körében a leginkább jellemző.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés