Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bluetooth: túl az egymilliárdon!

Kütyük

Bluetooth: túl az egymilliárdon!

A Bluetooth technológia a napokban egy történelmi mérföldkőhöz érkezett.

Történt ugyanis, hogy a Bluetooth Special Interest Group (SGI) bejelentette: a világszerte használatban lévő, ˝Kékfog˝ támogatású készülékek száma meghaladta az egymilliárdot. A szervezet közlése szerint a Bluetooth népszerűsége mára olyan magasságokba hágott, hogy mostanság hetente már több mint 12 millió Bluetooth-os termék kerül forgalomba.

A hivatalos bejelentés kapcsán Michael Foley, a Bluetooth SIG első embere azzal szemléltette az egymilliárdos Bluetooth darabszámot, hogy idén várhatóan pont ennyi új mobiltelefont adnak el globálisan, illetve, hogy jelenleg még a személyi számítógépes felhasználók száma sem éri el az egymilliárdot. Emberünk úgy véli, hogy a Bluetooth népszerűsége a közeljövőben továbbra is növekedni fog, majd pedig hozzátette, hogy a jelenleg forgalomban lévő elektronikus termékek közül a legnagyobb számban a mobiltelefonokban és a headsetekben van jelen a Bluetooth, de ez a technológia szépen lassan a hordozható digitális lejátszókban, számítógépekben és még az autókban is felüti a fejét.

A piackutatók szerint a 2005-ben forgalomba került GSM mobiltelefonoknak már több mint egyharmada Bluetooth-képes volt, ami jelentős előrelépést jelent a korábbi hasonló adatokhoz képest. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Strategy Analytics piackutató cég szerint a Bluetooth mobil headset szektort a Motorola, a Jabra és a Plantronics uralja, mely három gyártó a piacnak összesen 57 százalékát tudhatja magáénak. A világ második legnagyobb mobiltelefon gyártójaként jegyzett Motorola a 2005-ös adatok alapján mintegy 28,2 százalékos piacrészt birtokol ebben a szegmensben. A második helyezett a dán Jabra, mely 16,3 százalékot birtokol, a bronzérmes Plantronics pedig 12,3 százalékos piacrészű.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés