Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobil segíti a teherbe esést

Kütyük

A mobil segíti a teherbe esést

Sokan talán nem is gondolnánk, hogy egy mobiltelefon mennyi mindenre lehet alkalmas.

Az emberek túlnyomó többsége elsősorban telefonálni és SMS-ezni szokott a mobiljával, de az okos kis készülék akár a teherbe esést, illetve annak elkerülését is képes elősegíteni. Az Egyesült Királyságban élő Karen Donelan és férje több mint 13 éven keresztül próbálkozott a gyereknemzéssel, azonban minden jel arra mutatott, hogy a töménytelen ráfordított idő és a mintegy 20 ezer fontnyi pénz sajnos mit sem segít. A harminchét esztendős hölgy többek közt a kínai orvoslást, az akupunktúrát és a természetgyógyászatot is segítségül hívta, de végül sehogy sem sikerült teherbe esnie.

2005 októberében azonban hirtelen pozitív fordulatot vettek az események. Karennek egyszer csak csipogni kezdett a mobiltelefonja, mely ezzel azt szerette volna jelezni, hogy pont alkalmas az idő a gyereknemzésre. Karen ugyanis a Sagem myC-3b típusjelzésű mobiltelefonján korábban már beállította ciklusának pontos adatait. Végül is kisebb fajta csoda történt: a negyvenhárom esztendős Dereknek már az első alkalommal sikerült megtermékenyítenie Karen petesejtjét, kilenc hónappal később pedig egy észak londoni kórházban megszületett a kis Aaron.

Felhőtlen örömükben a szülők még egy köszönőlevelet is írtak a már említett Sagem telefonon működő Pink Schedule alkalmazás készítőinek. Mostanság egyébként már több olyan mobil is elérhető a piacon, melyeket kifejezetten hölgy vásárlóknak szánnak és amelyeken megtalálható többek közt a menstruációs naptár is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés