Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elképesztő mobil kijelző a Samsungtól!

Kütyük

Elképesztő mobil kijelző a Samsungtól!

Úgy tűnik, hogy a mobiltelefon piacon egyre ádázabb kijelző háború folyik a gyártók között.

Nemrégiben az LG.Philips LCD, majd pedig a Toshiba jelentett be rekord vékony TFT paneleket, most pedig a Samsung is bemutatta legfrissebb ultra-vékony display fejlesztését. A napokban megrendezett KES 2006 szakkiállításon debütált Samsung újdonság nem a már említett TFT technológiára építkezik, hanem az újabb fejlesztésnek számító AMOLED-re.

A dél-koreai székhelyű gyártó újdonsága nem más, mint egy 2,2 colos képátlóval rendelkező kijelző, melynek vastagsága nem éri el a 0,8 millimétert. Az egész pontosan 0,78 milliméter vastag panel nem igényel háttérvilágítást, így sokkal vékonyabb és könnyebb lehet a piacon jelenleg még domináns szerepet játszó, hagyományos folyadékkristályos kijelzőknél. A Samsung kiállítási standján egyébként megtekinthető volt egy olyan kijelző is, mely tulajdonképpen két egymáshoz szorított AMOLED panelből állt, így mindkét oldalán volt kép. Ennek a duál AMOLED-nek a vastagsága még mindig 1,6 milliméter alatt maradt.

A Samsung új fejlesztése 37,84×53,71 milliméter méretű, melyből az aktív felület 33,84×45,12 milliméter. A 47×141 mikrométeres pixelméretű kijelző felbontása 320×240 képpont, színmélysége pedig 18 bit (262 ezer színárnyalat).

A megközelítőleg 30 ezer óra élettartamú AMOLED panel 10.000:1 kontrasztarányú, fényereje pedig 200 cd/m2. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a kereskedelmi forgalomban mikor láthatjuk majd viszont ezt a vadonatúj Samsung kijelzőt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés