Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szúnyogriasztó és arcfelismerés az új Sharp mobilban

Kütyük

Szúnyogriasztó és arcfelismerés az új Sharp mobilban

Íme egy Sharp mobiltelefon, mely csupa érdekes és egyedi funkcióval van telezsúfolva.

Bár idén már szerencsére vége van a szúnyogszezonnak, jövőre vélhetően ismét nagy erőkkel támadnak majd ezek a kis vérszívók. De nem azokra, akiknek Sharp SH903i mobiljuk van, ez a telefon ugyanis olyan, az emberi fül által nem hallható hangokat ad ki magából, mely elriasztja a szúnyogokat.

További érdekesség a készülékbe integrált arcfelismerő technológia, melynek segítségével megoldható, hogy csak és kizárólag az arra jogosult személyek használhassák a telefont és az azon tárolt kényesebb adatokat, információkat. A telefon hátfalában egy 3,2 megapixeles felbontású képszenzor kapott helyet, mely a szokásostól eltérően nem CMOS, hanem fejlett CCD technológiájú és természetesen autofókusszal is fel van vértezve. A videóhívásokhoz szánt belső, kiegészítő kamera 110 ezer pixeles felbontású.

A széthajtható (clamshell) kialakítású Sharp SH903i nem kapott külső kijelzőt, de mivel a fedlap nem csak felhajtható, hanem egyben el is forgatható, lehetőség van arra, hogy a nagy belső LCD kívülre kerüljön. A 2,8 colos képátlóval rendelkező gigant display 240×400 pixeles felbontással büszkélkedhet és egész pontosan 262.144 színárnyalatot képes megjeleníteni. A kijelző képét alaphelyzetben nagy szögben lehet látni, azonban egyetlen gombnyomással leszűkíthető a látószög, így például a zsúfolt buszon mellettünk állók ilyenkor nem tudják elolvasni a mi SMS-einket.

A microSD (TransFlash, maximum 2 GB) memóriakártyával bővíthető Sharp újdonság egyetlen feltöltéssel maximum 520 órás készenléti időt, 140 perces beszélgetési időt, illetve 90 perces videótelefonálási időt biztosít a számunkra.

Az alaphelyzetben 108x50x20 milliméter méretű Sharp SH903i tömege 129 gramm.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés