Connect with us

technokrata

Száguldás a felhők felett

Kütyük

Száguldás a felhők felett

Immár annak sincs akadálya, hogy a 3G nyújtotta mobil szolgáltatásokat repülőgépeken is igénybe vegyük.

A TriaGnoSys és a 3Way Networks bejelentette a világ első légi 3G szolgáltatását, melynek ˝lelke˝ tulajdonképpen nem más, mint egy körülbelül 4 kilogramm tömegű doboz. Ez az elsősorban üzleti kisrepülőkre szánt, alacsony fogyasztású és könnyen üzembe helyezhető készülék maximum 10 fő számára biztosít 3G funkciókat.

A doboz egyébként nem csak a 3G-t (UMTS), hanem az annál jelentősen gyorsabb 3,5G-t (HSDPA) is támogatja, ami konkrétan maximum 3,6 Mbit/s-os letöltési sebességet jelent. Mivel azonban ez a sebesség adott esetben 10 személyre osztódik le, a felhasználók körülbelül 384 Kbit/s-os 3G sávszélességet kapnak.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy 2001 óta jelentősen megnőtt az érdeklődés az üzleti kategóriájú jet repülőgépek iránt, és várhatóan komoly igény mutatkozik majd ezen repülők 3G-vel történő ellátására is, hiszen így az üzletemberek akár repülés közben is gyorsan internetezhetnek és végezhetik munkájukat.

Amennyiben minden jól megy, néhány éven belül a normál utasszállító repülőgépeken is el fognak terjedni a 3G szolgáltatások.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin