Connect with us

Hirdetés

technokrata

100 Mbps-os optikai uplink az Allied Telesis-től

Kütyük

100 Mbps-os optikai uplink az Allied Telesis-től

Az Allied Telesis kiterjesztette uplink moduljainak portfolióját.

A vállalat bevezette a Fast Ethernet száloptikai modulok új választékát felvonultató AT-SPFX termékcsaládot. Az AT-SPFX modulok ipari szabvány szerinti 100BaseFX uplink lehetőséget biztosítanak SFP (Small Form-factor Pluggable) formátumban, így a vevőnek nincs szüksége egyéb alkalmazásokra, hogy biztosítsa a 100 Mbps-os optikai uplinket. Az AT-SPFX család lehetővé teszi, hogy a kapcsoló egyaránt biztosítson 100, illetve 1000 Mbps-os üzemeltetést.

A régi kapcsolókhoz nem ipari szabvány szerint működő SFP-formátumot használtak, melyhez a 100 Mbps-os uplinket igénylő vevőnek gyakran az SFP-nél is drágább, specifikus és fix formátumú kiegészítő eszközöket kellett vásárolniuk. Az AT-SPFX család megoldja ezt a problémát az ipari szabvány alapú 100BaseFX formátummal, mellyel egyszerűbbé és költséghatékonyabbá válik a hálózatépítés és –fejlesztés.

Az Allied Telesis kapcsolók és Gigabit uplinkek többsége kompatibilis a Fast Ethernet vagy Gigabit Ethernet SFP-modulokkal. Az ezeket támogató kapcsolók funkcionálisan további előnyökkel is szolgálnak a felhasználók számára, mivel számos hálózat multimódosú üvegszálakkal készült, melyeket a hálózati adminisztrátorok újrahasználnak, amikor fejlesztik a hálózatot. 100 Mbps-os sebességeknél a multimódosú üvegszál 2 kilométerig biztosítja a kapcsolatot. 1000 Mbps-os sebességeknél azonban már csak 220 méter a biztosított távolság. Az Allied Telesis kapcsolók az AT-SPFX optikai szálas uplink modult alkalmazva lehetővé teszik a meglévő üvegszál kábelezés használatát, így nincs szükség új kábel installálására.

Az AT-SPFX modulok üzem közben cserélhetők (hot-swappable), így a felhasználó szabadon csatlakoztathatja vagy eltávolíthatja a kapcsoló leállítása nélkül, ezáltal megkönnyítve a hálózati fejlesztéseket és karbantartást. Az új AT-SPFX modulok három modellje kapható: az AT-SPFX/2 (2km-es multimódosú üvegszálhoz); az AT-SPFX/15 (15km-es monomódosú üvegszálhoz); és az AT-SPFX/40 (40km-es monomódosú üvegszálhoz).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés