Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia Nseries: túl az 5 millión

Kütyük

Nokia Nseries: túl az 5 millión

A Nokia bejelentette, hogy nagytudású multimédiás okostelefonjai igen csak kelendőek a piacon.


A finn vállalat munkatársai egy berlini sajtórendezvényen azt nyilatkozták, hogy az elmúlt tizenkét hónapban több mint 5 millió darab Nseries készüléket adtak el világszerte, és az N sorozat sikerét vélhetően a most debütált három legújabb modell is tovább viszi majd.

Anssi Vanjoki, a Nokia multimédiás részlegének a vezetője elmondta, hogy amennyiben minden jól megy, akkor idén várhatóan már közel 100 millió darab multimédiás telefon kerül forgalomba világszerte, és ez a piac 2008-ra akár 250 milliósra is növekedhet. ˝Ez korántsem kicsi piaci szegmens˝ – nyilatkozta emberünk, aki a Canalys piackutató cég adatait ismertetve elmondta, hogy 2005-ben körülbelül 50 millió multimédiás telefon talált gazdára globálisan.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Nokia tegnap az N72, N73 és N93 modellekről lebbentette fel a fátylat. Az N72 egy 2 megapixeles középkategóriás modell, a 3G-képes N73-ban egy 3 megapixeles, autofókuszos kamera található, az N93-as csúcsmodell 3 megapixeles fényképezőgépe pedig már háromszoros optikai zoommal is dicsekedhet. Az új N készülékek ára 320-550 euró között fog alakulni – a forgalmazás várhatóan idén nyáron kezdődik majd meg.

A Nokia számára az elmúlt hónapokban az N70-es hozta a legnagyobb sikereket. A gyártó nemrégiben kezdte meg a 4 GB-os merevlemezes N91-es zenetelefon, valamint a 3 megapixeles kamerás N80 csúszkamobil árusítását.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés