Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sony Ericsson: sikeresek az új mobiltelefonok

Kütyük

Sony Ericsson: sikeresek az új mobiltelefonok

A Sony Ericsson rendkívül sikeres negyedévet tudhat maga után – a siker egyik kulcsa, hogy a cég az összes árkategóriában kiterjesztette termékválasztékát.

A leszállított mobiltelefonok száma 2006. első három hónapjában elérte a 13,3 milliót, amely 41 %-os növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest, és amely az általános piaci növekedésnél magasabb.


A kutatás-fejlesztésbe korábban befektetett magasabb összegeknek köszönhetően a Sony Ericsson több új terméket jelentett be az első negyedévben, mint a korábbi években. Az újdonságok közé tartozik három új Walkman telefon; a háromsávos W810 EDGE-telefon; a 4 GB flash memóriával rendelkező, felső kategóriás W950 készülék, valamint a széles felhasználói réteget megcélzó W300 kagylótelefon.

A Sony rendkívül népszerű Walkman márkanevének megjelenítése a mobiltelefonokban igen sikeres lépés volt. Bejelentette a K800 és K790 készüléket, az első 3,2 megapixel felbontású, Cyber-shot márkanevű képkezelő telefonokat.


A GSM piacokon számos alacsonyabb árú készülék (például a Z300, a J230 és a J220 telefon) jelent meg. Japánban az NTT DoCoMo bejelentette a Sony Ericsson első FOMA telefonját, az SO902i készüléket, és megkezdte szállítását. A KDDI pedig piacra dobta a W41S készüléket, a Sony FeliCa többcélú IC-kártya technológiával ellátott EV-DO telefont.

˝Az első negyedévben a Sony Ericsson a fogyasztói igények és életstílusok széles körét megcélzó, számos izgalmas terméket jelentett be˝ – mondta Wágner Tibor, a Sony Ericsson közép-kelet-európai igazgatója. ˝Új típusokat vezettünk be három stratégiai fontosságú területen: a zene, a képkezelés és az üzleti alkalmazás terén. A W800, W550 és W600 Walkman mobilok rendkívül népszerűek a vásárlók körében: tavaly augusztus közepe óta 5,5 millió Walkman telefont értékesítettünk. Ez bizonyítja mobil zenekezelési stratégiánk sikerességét. Jelenleg termékválasztékunkban összesen nyolc bejelentett, illetve már szállított Walkman telefon található, sőt bevezettük az új Cyber-shot márkanevű képkezelő telefonjainkat is. Ezzel megkezdtük termékválasztékunk differenciálását, a vegyes vállalat megalapításakor tett ígéretünkhöz híven˝.

A globális készülékpiac növekedése továbbra is felülmúlja a korábbi várakozásokat. A Sony Ericsson idén összesen több mint 900 millió leszállított készülékkel számol a világpiacon, míg 2005-re körülbelül 780 millió készülékkel kalkulált.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés