Connect with us

Hirdetés

technokrata

Irdatlan nagy kapacitású SIM kártyák – akár 1 GB adattal!

Kütyük

Irdatlan nagy kapacitású SIM kártyák – akár 1 GB adattal!

A mobiltelefonokban használatos SIM (Subscriber Identity Module) kártyák mostanság óriási fejlődésen mennek keresztül.


Az M-Systems 2004 októberében arról számolt be, hogy 16 és 256 MB kapacitású SIM kártyákat kíván bevezetni a piacra, most pedig már attól sem vagyunk messze, hogy megjelenjen a világ első 1 GB-os ilyen kártyája.

Jelen pillanatban a 256 MB-os kapacitás jelenti az úgynevezett Mega-SIM kártyák esetében a plafont, a kereskedelmi forgalomban leggyakoribb hagyományos SIM-ek pedig legjobb esetben maximum 64 MB adatot képesek eltárolni. Az M-Systems azt ígéri, hogy még ebben a negyedévben megkezdi az 512 MB-os Mega-SIM kártyák kereskedelmi forgalmazását, majd pedig ezt követően valamikor a harmadik negyedévben bukkannak fel a piacon az első, nem kevesebb mint 1 GB-os kapacitású csúcsmodellek.

Az M-Systems féle SIM kártyákon természetesen nem csak telefonkönyv bejegyzéseket és szöveges üzeneteket, hanem akár digitális fényképeket, MP3 zeneállományokat, illetve videókat is el lehet tárolni. Ezeket az óriási kapacitású memóriakártyákat elsőként várhatóan az LG mobiltelefonok fogják támogatni.

Az M-Systems egyébként úgy véli, hogy a közeljövőben akár el is tűnhetnek a memóriabővítő slotok a mobiltelefonokról, ugyanis az 1 GB-os SIM kártyák elterjedése alaposan megkérdőjelezi majd a jelenlegi hagyományos memóriakártyáknak a mobilokban történő használatát.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés