Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vodafone 3G: túl a tízmillión!

Kütyük

Vodafone 3G: túl a tízmillión!

A Vodafone nemzetközi harmadik generációs mobil szolgáltatása egy igen fontos mérföldkőhöz érkezett.

A vörös színekben pompázó operátor munkatársai bejelentették, hogy globálisan immár mintegy 10 millió UMTS előfizetővel rendelkezik a Vodafone. Az első 3G felhasználót 2004 novemberében regisztrálhatta a szolgáltató, a tízmilliomodik pedig várhatóan idén március végén veszi használatba először a cég szélsebes 3G hálózatát. A Vodafone vezetői az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy teljesen elégedettek a harmadik generációs mobiltelefónia területén elért eredményekkel, a korábban kitűzött célokat maradéktalanul sikerült elérni.

A Vodafone egyébként a közelmúltban Hannoverben megrendezett CeBIT 2006 szakkiállításon jelentette be legújabb, még a 3G-nél is jelentősen gyorsabb szolgáltatását, a 3,5G-t, vagy más néven a HSDPA-t (High Speed Downlink Packet Access). Mint ismeretes, a 3G-vel maximum 384 Kbit/s, a 3,5G-vel viszont már elméletileg 14,4 Mbit/s-os letöltési sebesség is elérhető.

Magyarországon a Vodafone a tavalyi esztendő végén, a piacon harmadikként indította be 3G szolgáltatását, melynek szépséghibája, hogy egyelőre csak adatszolgáltatásokra használható, tehát például videótelefonálásra nem. A szolgáltatónál egyelőre 3G készüléket sem lehet kapni. Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, a Vodafone idén májusban indítja majd be ˝valódi˝ 3G szolgáltatását.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés