Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ultra-mini Toshiba mobil winchesterek

Kütyük

Ultra-mini Toshiba mobil winchesterek

A Toshiba végre megkezdte legújabb miniatűr mobil merevlemezeinek sorozatgyártását.


A japán gyártó munkatársai a napokban megrendezett Las Vegas-i CES 2006 szakkiállításon azt nyilatkozták, hogy megkezdődött a 4 GB-os kapacitású, 3.600-as percenkénti fordulatszámon üzemelő, 0,85 colos méretű mini winchesterek tömeggyártása, illetve partnerekhez történő leszállítása. A kiállításon ezenkívül arról is hallani lehetett, hogy a 4 GB-os modellt hamarosan egy 10 GB-os verzió is követni fogja. A Toshiba szerint az első ilyen nagy kapacitású merevlemezzel szerelt fogyasztói elektronikus termékek várhatóan csak 2007-ben jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban.

A 4 GB-os kapacitású 0,85 colos mobil winchestert még a tavaly januárban megrendezett CES 2005 kiállításon jelentette be a gyártó, és ezen modell sorozatgyártásának az eredeti tervek szerint már 2005 közepén meg kellett volna kezdődnie. Tavaly egyébként többször lehetett hallani bizonyos 6 GB-os és 8 GB-os modellekről is, ezekről azonban a mostani CES-en nem beszéltek a cég képviselői.

A Toshiba nemrégiben megkezdte 80 GB kapacitású, 1,8 colos merevlemezének gyártását is, mely a tavaly augusztusban debütált 40 GB-os változat utódja. Ennek a winchesternek 133 Gb/négyzetcol az adatsűrűsége. Összehasonlításképp, a 10 GB-os, 0,85 colos mini adattároló 200 Gb/négyzetcolos adatsűrűséggel büszkélkedhet.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés