Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csak 2006-ban érkezik a Siemens SXG75 és SFG75

Kütyük

Csak 2006-ban érkezik a Siemens SXG75 és SFG75

A Siemens S75 és SL75 típusjelzésű telefonokkal ellentétben a Siemens SXG75 és SFG75 mobilok már nem jelennek meg az idén a piacon.

A BenQ Mobile eredetileg azt tervezte, hogy a high-end kategóriás SXG75-ös készüléket már októberben piacra dobja, ehhez képest a legfrissebb híradások már arról szólnak, hogy az SXG75 legjobb esetben is csak 2006 január végétől lesz elérhető. Hasonlóképp a Siemens SFG75-re is várnunk kell még egy keveset: amennyiben minden jól megy, ez a modell valamikor a jövő év februárjában debütál majd a boltok polcain.


Siemens SXG75
A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) működésre képes, hagyományos kialakítású Siemens SXG75 115 milliméter hosszú, 53 milliméter széles, 20 milliméter vastag, tömege pedig eléri a 134 grammot, tehát esetében igazán súlyos egyéniséggel van dolgunk. A németek fémszínű újdonságába egy nem akármilyen digitális fényképezőgép modul került: a kamera segítségével maximum 2,2 megapixeles felbontásban lehet fotózni, ezenkívül pedig szólnunk kell még az integrált vakuról, valamint a mozgókép felvételi lehetőségről. A telefonba ezenkívül egy második, kiegészítő kamera is került, még pedig a 3G-s videótelefon funkciók miatt.

A Siemens mobilokat mindeddig sok kritika érte a nem túl szép kijelző miatt, viszont az SXG75-be egy igazán gyönyörű LCD került: a TFT technológiájú display egyrészt 240×320 pixeles felbontással bír, másrészt pedig nem kevesebb mint 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. Ez bizony már a kijelzőbajnok Sharp GX30 szintje.

További érdekesség, hogy a GPS navigációs telefonba nem kevesebb mint 128 MB memória került, ezenkívül pedig akár RS MMC (Reduced Size MultiMediaCard) memóriakártyák is behelyezhetőek a készülék bővítőhelyébe. Mondanom sem kell, hogy a Siemens SXG75 teljeskörű SMS, EMS, MMS és e-mail kompatibilitással rendelkezik, a vezeték nélküli adatátviteli szolgáltatások közül pedig a következőket támogatja: GPRS, EDGE, Bluetooth, IrDA. Az 1.000 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor a gyári specifikációk szerint maximum 400 órás készenléti időt, illetve 6 órás beszélgetési időt biztosít számunkra.


Siemens SFG75
A 3G képes Siemens SFG75 legfontosabb ismertetőjelei közé tartozik a széthajtható kialakítás és a relatíve kis méret. A Siemens 110 gramm tömegű legfrissebb UMTS mobil újdonsága csukott helyzetben mindössze 89,9 milliméter hosszú, 45,1 milliméter széles és 23,9 milliméter vastag, viszont kár, hogy az antenna a készülékházon kívülre került.

A BenQ S80 testvérmodelljének tekinthető Siemens SFG75 egy 2 colos képátlóval rendelkező, belső TFT folyadékkristályos kijelzőt tudhat magáénak. A fő display 176×220 pixeles felbontású és több mint 262 ezer színárnyalatú. Természetesen a kiegészítő LCD sem hiányzik a kagylómobilról: az 1,2 colos képátlójú cSTN panel a mai elvárásoknak megfelelően 96×96 pixeles felbontású, és 16 bites színmélysége révén mintegy 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni.

A kívül elhelyezett főkamera lelke nem más, mint egy 1,3 megapixeles felbontású CMOS képszenzor, mely egyrészt tízszeres digitális zoomot és vakut, másrészt pedig videófelvételi funkciót is kapott. Az elsősorban videóhívásokhoz használatos belső kamera CIF felbontású. A 32 MB belső memória miniSD memóriakártyák segítségével bővíthető. A Siemens SFG75 ezenkívül Bluetooth, MMS és Java kompatibilis.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés