Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intelligensen rezgő mobiltelefonok

Kütyük

Intelligensen rezgő mobiltelefonok

A mobiltelefonokba szerelt vibramotorok egy most bejelentett új fejlesztésnek köszönhetően új életre kelnek.

Olyan helyzetekben, amikor az adott körülmények miatt (tárgyalás, konferencia, előadás) nem szeretnénk, hogy a bejövő hívásokat zavaró csengőhang jelezze, vagy éppen a túlzott zaj (metró, koncert, autóverseny) miatt nem hallanánk a csengést, közülünk sokan használunk vibrajelzést, amikor is a készülék rezgéssel jelzi, hogy valaki hívni próbál bennünket.

Ez a megoldás a legtöbb esetben igen csak hasznos, azonban előfordul, hogy a telefon vibrajelzése egyszerűen nem elég erős ahhoz, hogy észrevegyük azt. Japánban, a Toshiba kutatói éppen erre a problémára találták megoldást.

Elkészült ugyanis egy olyan, széthajtható kialakítású különleges mobiltelefon, mely képes érzékelni a ránehezedő nyomást és ennek függvényében változtatni tudja a vibramotor teljesítményét. A technológia működése roppant egyszerű: amikor valaki a nadrágzsebében tartja a mobilját, a készülékre viszonylag nagy nyomás nehezedik, és ilyenkor elegendő gyengébb rezgést kiadni. Amikor viszont a készülék a hátizsákban, vagy egy lengébb ruha zsebében van, általában kisebb a ránehezedő nyomás, vagyis a vibramotor komolyabb fordulatszámon kell, hogy dolgozzon.

Azzal kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információink, hogy az első intelligens vibramotoros mobilok mikor jelennek majd meg a piacon.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés